WK-dossier op Duitslandweb

Duitsland instituut amsterdam

Duitsland telt af: op 9 juni 2006 begint het WK voetbal in eigen land. Sportief staat er veel op het spel, maar ook de verwachtingen van het Duitse bedrijfsleven, de politiek en de organisatoren zijn hooggespannen. In het WK-dossier 'Stadion Duitsland' op www.duitslandweb.nl vindt u voetbalnieuws en achtergronden bij het toernooi vanuit Duits perspectief.

De vraag is of het WK de gewenste economische stimulans kan geven aan de langzaam opkrabbelende Duitse economie. En hoe belangrijk is het voor de beeldvorming van Duitsland in het buitenland dat het toernooi probleemloos verloopt? Welke rol spelen imagocampagnes en het culturele programma? Ook komt aan bod hoe de gewone Duitsers hún WK beleven.

Naast impressies van de deelnemende steden zijn er in het dossier portretten van de Mannschaft, de bondscoach en hun tegenstanders te vinden. Duitse en Nederlandse (voetbal)experts leveren commentaar op de wedstrijden en op het verloop van het grootste evenement dat Duitsland sinds lange tijd heeft georganiseerd.