Politie Groningen

Winschoter aangehouden voor oplichting en drugshandel

Winschoten, 16-05-2006 o Een 50-jarige horeca ondernemer uit Winschoten is maandag in zijn woning aangehouden op grond van verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte, hypotheek fraude, drugshandel en het deelnemen aan een criminele organisatie.

Tijdens de aanhouding van de verdachte werden door politie en justitie onder leiding van de Rechter-commissaris huiszoekingen gedaan in de woning van de man en een bedrijfspand in Winschoten. Hier werden administratieve bescheiden en computers in beslag genomen. Ook werd een aan de verdachte in eigendom toebehorend pand in Nieuw Beerta doorzocht. Daar werd tijdens de doorzoeking een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 500 weedplanten. Deze werd door de politie ontmanteld. In een woning te Appelscha heeft de politie nog gezocht naar andere belastende informatie.

De verdachte is ingesloten en hij wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan een organisatie die zich bezig hield met financiële malversaties bij het taxeren van woningen en bedrijfspanden. De verdenkingen tegen de verdachte zijn ontstaan in het najaar van 2005. Hierop werd in december 2005 een uitgebreid onderzoek opgestart. Tijdens dit onderzoek rees de verdenking dat de verdachte ook betrokken was bij handel en invoer van drugs. Onlangs werden in het onderzoek al drie andere verdachten in Groningen en Marum aangehouden. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de officier van justitie en Rechter-commissaris. De politie onderzoekt de in beslag genomen goederen.