Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, dinsdag 16 mei 2006

'Financieel manager van het jaar' opnieuw uit bouw

Utrecht - De 'financieel manager 2006' is opnieuw afkomstig uit de bouwwereld. Vandaag mocht mevrouw Minou Stoop op het Nationaal Congres Administratie de Associatie Award in ontvangst nemen. Daarmee is Stoop de vierde 'Manager financiële administratie' van het jaar. Ze krijgt naast de Award ook een geldbedrag van ¤ 2.500,-.

"De competitie was dit jaar zeer hoog gekwalificeerd", stelt drs. Theo van Boekel, directeur van de Associatie voor Praktijkexamens, initiatiefnemer van de verkiezing 'manager financiële administratie'. "We hadden drie ijzersterke nominaties. Mevrouw Stoop heeft de verkiezing gewonnen omdat ze vernieuwend is, initiatiefrijk en communicatief, maar bovenal omdat ze denkt als een ondernemer", stelt Van Boekel. "Juist die eigenschap waarin 'de boekhouder' financiële informatie omzet in strategische informatie waarop de onderneming haar beslissingen fundeert, vinden wij kenmerkend voor de moderne manager financiële administratie."

Zelf is Minou Stoop vanzelfsprekend "hartstikke blij", maar belangrijker nog is de erkenning: "Ik ben echt van onderaf begonnen: mavo, havo en toen werken. Drie jaar na de havo ben ik begonnen met het praktijkdiploma boekhouden." Daarna volgden de opleidingen MBA en SPD en een post bachelor opleiding 'Financieel Controller'. "Het is een hele klus om zoveel opleidingen in je avonduren te doen. Het winnen van de Associatie Award bevestigt dat ik heel wat heb bereikt en daar ben ik best trots op", aldus een stralende Minou Stoop.

"Uit het feit dat we dit jaar weer drie ijzersterke kandidaten hebben, kun je concluderen dat er in de financieel-administratieve sector veel mensen zijn die op ondernemingsniveau een belangrijke spin in het web zijn. Hun studie MBA en SPD die ze in de avonduren hebben gevolgd, heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen", stelt Theo van Boekel. "Dat is precies de reden waarom wij de Associatie Award hebben ingesteld." Meer informatie is te vinden op www.associatieaward.nl.