Ingezonden persbericht


Persbericht

imagePRESS 'X' en 'Y' onthuld

Canon op weg naar marktleiderschap digitale print

Hoofddorp, 16 mei 2006 - Canon lanceert de imagePRESS C7000VP digitale kleurenpers en de imagePRESS C1 productieproofer en -printer. De imagePRESS C7000VP en C1 zijn eerder als imagePRESS 'X' en 'Y' aangekondigd. De printers zijn ontworpen om aan de zware eisen te voldoen van de commerciële printmarkt, de creatieve en grafische sector en de grootzakelijke markt. Daarom zijn de imagePRESS C7000VP en C1 voorzien van diverse nieuwe technologieën waardoor de output dezelfde look-en-feel heeft als offset printing.

"Canons nieuwste toevoegingen aan het professionele printportfolio en met name de imagePRESS-producten zetten onze ambitie nummer één te worden in de professionele printmarkt kracht bij. Alle nieuwe professionele producten zijn het resultaat van Canons grote investering in onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de professionele printbranche", aldus Otto Ott, General Manager Marketing Canon Business Solutions. "Met de imagePRESS C7000VP en C1 hebben we de toon gezet voor de volgende generatie digitale printers".

Nieuwe standaard

De hoge beeldkwaliteit, stabiliteit en consistentie gecombineerd met nieuwe technologieën maken dat de nieuwe imagePRESS-producten output kunnen leveren gelijk aan die van traditionele offset printing. Een nieuwe V-Toner, T-Developer en E-Drum werken samen met een olievrij-fusingsysteem. Zeer nauwkeurige registratiesystemen en image control- technologieën maken dat de machines op blijvend hoge snelheid tot 300 gr/m2 media behandelt en afdrukt.

Integratie

imagePRESS C7000VP en de imagePRESS C1 integreren naadloos met bestaande workflows doordat zij aangestuurd worden door respectievelijk de nieuwe imagePRESS Server A3000 en de imagePRESS server Q1 Deze zijn door Canon ontwikkeld in samenwerking met partner EFI.

Kenmerken

De imagePRESS C7000VP genereert output met een snelheid van 70 pagina's per minuut en maakt gebruik van air assisted papierinvoer tot 10.000 vel. Hij biedt bovendien inline-finishing-opties zoals nieten, perforeren, snijden en rughechten. De imagePRESS C7000VP is daarmee een volwaardig productiesysteem. Met een output van 14 pagina's per minuut in kleur en 60 pagina's per minuut zwart-wit is ook de imagePRESS C1 zeer snel. Doordat de machine gebruikt kan worden voor proofing, maar ook voor short run en print on demand is de C1 zeer geschikt voor copyshops en pre-press activiteiten.

IPEX 2006

Tijdens IPEX 2006 in Birmingham stonden de imagePRESS C7000VP en imagePRESS C1 volop in de belangstelling. De introductie van de nieuwe standaard in digital printing heeft geresulteerd in hoge verkoopcijfers, gedurende de beurs zijn er in Europa al zestig imagePRESS C7000VP's verkocht.

De prijsstelling van de imagePRESS C7000VP en imagePRESS C1 is concurrerend met prijzen van respectievelijk EUR 258.000* en EUR 46.000*.


* Afhankelijk van de samenstelling.

Over Canon

Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden vanaf: www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=9

# # #

Perscontact:

Marcel Surendonk

PR-Manager Canon Nederland

tel: 023 567 02 11

mailto:m.surendonk@canon.nl

Tessa Bouw

Edelman

tel: 020 30 10 980

mailto:tessa.bouw@edelman.com