Ingezonden persbericht


Persbericht

"Big is beautiful"

Canon lanceert 60 inch printer

Hoofddorp, 16 mei 2006 - Canon lanceert zijn eerste 60 inch Large Format Printer (LFP), de imagePROGRAF iPF9000. Deze grootformaatprinter is voornamelijk bedoeld voor de print-for-pay sector zoals copyshops en professionele printbedrijven. De imagePROGRAF iPF9000 completeert Canons portfolio dat nu van 17 inch tot 60 inch loopt.

"De lancering van de imagePROGRAF iPF9000 is een eerste belangrijke stap in de uitbreiding van Canons portfolio van grootformaatprinters. We stellen ons een marktaandeel van 20 procent tot doel en deze lancering gaat hier sterk aan bijdragen. Canon laat al jaren een groei van 45 procent zien op het gebied van grootformaatprinters. De printers zijn voorzien van de nieuwste technologieën waardoor ze op hoge snelheid en met hoge kwaliteit output kunnen leveren", volgens Otto Ott, General Manager Marketing Canon Business Solutions.

12-kleuren inktsysteem

De iPF9000 levert hoge beeldkwaliteit met hoge snelheid en omvat verscheidene nieuwe technologieën waaronder Canons 12-kleuren inktsysteem. Met dit inktsysteem biedt Canon het breedste kleurengamma in zijn klasse. Dit systeem vergroot het kleurbereik en de kwaliteit van de geprinte documenten, beperkt het inktverbruik en geeft een nauwkeurige kleurenreproductie op een grote verscheidenheid aan materialen.

Twin high-density printkop

Uniek aan de imagePROGRAF iPF9000 is de twin high-density printkop die gebruik maakt van Full Photolithography Inkjet Nozzle Engineering (FINE)-technologie. Vier picoliter inktdruppels zorgen voor een fijne kleurverdeling en accuratesse. De toevoeging van rode, groene en blauwe inkt zorgt voor een breed kleurengamma. Twee soorten grijze inkt, fotogrijs en grijs, en twee soorten zwarte inkt, foto- en matzwart, zorgen voor egale kleurovergangen en maken dat op veel verschillende materialen kan worden geprint. Ook de printsnelheid en de duurzaamheid van de machine zijn door deze printkop toegenomen.

De imagePROGRAF iPF9000 wordt standaard geleverd met Canons PosterArtist, Digital Photo Print Professional en print plug-ins voor Adobe Photoshop en Canons eigen Digital Photo Professional software voor EOS camera's. De imagePROGRAF iPF9000 en bijbehorende software zijn ontwikkeld voor gemakkelijk en effectief printmanagement en kan binnen een bestaand netwerk geconfigureerd worden.

De imagePROGRAF iPF9000 is vanaf augustus 2006 verkrijgbaar.

Over Canon

Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijk gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 108.000 werknemers zich sterk voor. Canon is volgens onderzoek van Infosource in 2005 nummer één op de Nederlandse MFP markt. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl

Beeldmateriaal kunt u downloaden vanaf: http://www.edelmanpr.nl/pressroom.php?Action=Illustrations&CompanyId=9

# # #

Perscontact:

Marcel Surendonk

PR-manager Canon Nederland

tel: 023 567 02 11

mailto:m.surendonk@canon.nl

Tessa Bouw

Edelman

tel: 020 301 09 80

mailto:tessa.bouw@edelman.com