Gemeente Nijmegen


---

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 16 mei 2006 012

Nieuwe burgemeester: wat wil de Nijmegenaar?

De Nijmeegse gemeenteraad vraagt inwoners om mee te denken over het profiel van de nieuwe burgemeester. Op www.nijmegen.nl kunnen alle Nijmegenaren aangeven welke eigenschappen, kwaliteiten en kenmerken de nieuwe burgemeester volgens hen moet hebben.

De gemeenteraad vraagt ook het digitale stadspanel om mee te denken over de profielschets. Burgemeester Ter Horst maakte onlangs bekend dat ze per 1 januari 2007, na bijna zes jaar, haar functie neerlegt. Dit betekent dat begin volgend jaar een nieuwe burgemeester benoemd moet worden.

De gemeenteraad gaat nu aan de slag om een profielschets op te stellen. De reacties die binnenkomen via het digitale stadspanel en de website, neemt de raad mee bij het opstellen van het profiel.

Inwoners kunnen bijvoorbeeld aangeven of ze vinden dat de burgemeester Nijmegen al goed moet kennen. Vinden ze dat de nieuwe burgemeester al veel bestuurlijke en politieke ervaring moet hebben of zien ze liever een nieuw aanstormend bestuurlijk talent?

De Nijmeegse bevolking kan tot en met 30 mei haar mening geven. Daarna komt de gemeenteraad bij elkaar om de definitieve profielschets vast te stellen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Evelien Peetsold, griffie, doorkiesnummer 024 - 329 2978