Makelaarsland blijft staan voor lage courtage

Makelaarsland b.v.

Rechter verbiedt t.v.spot goedkope makelaar

Makelaarsland blijft staan voor lage courtage

Dagenlang keek televisiekijkend Nederland naar een zwart beeld als eigenlijk de commercial met de wegvarende boot van Makelaarsland uitgezonden had moeten worden. De rechter heeft inmiddels bepaald dat de frivole spot niet meer op deze wijze mag worden uitgezonden. 'Wij hadden dit al verwacht', zegt directeur Jeroen Stoop van Makelaarsland. 'Daarom hebben wij voortijdig de commercial van de buis gehaald en zijn wij bezig er een nieuwe tekst onder te zetten. Het belangrijkste is dat wij voor 795,- euro succesvol huizen blijven verkopen. Het landschap van de Nederlandse Makelaardij is definitief veranderd. Een spotje kan je tegenhouden, maar verandering niet. Inmiddels hebben meer dan 3000 huiseigenaren ons het vertrouwen gegeven om hun meest kostbare bezit te verkopen.'

Volgens de uitspraak van de rechter in het kort geding had Makelaarsland niet alleen moeten vertellen dat zij goedkoper is dan andere makelaars. Zij had daar bij dienen te vermelden dat de huiseigenaren zelf ook enige activiteiten dient te verrichten.

Volgens Stoop was dat een lastige opgave in een korte t.v.commercial. 'Iedereen die zijn huis bij ons in verkoop wil zetten, moet dat doen op onze internetsite. Daar staat heel duidelijk beschreven wat klanten zelf moeten doen en wat wij doen. Sterker, uit onderzoek blijkt dat huiseigenaren juist voor ons kiezen omdat zij zelf actief willen zijn bij de verkoop. De vaste, lage courtage is niet altijd het belangrijkste. Zij vinden het leuk om de bezichtigingen uit te voeren. Maar de professionele begeleiding bij de onderhandelingen bijvoorbeeld, willen zij niet missen'.