Gemeente Ede

nummer 102 / Ede, 16 mei 2006

Accommodatie blijft in ieder tot augustus 2007 in gebruik Gymzaal Schoolstraat blijft open

Het gymnastieklokaal aan de Schoolstraat in Bennekom blijft in ieder geval tot augustus 2007 open. In de tweede helft van dit jaar wordt onderzocht of de financiële exploitatie van de gymzaal kostendekkend is te krijgen. Verzelfstandiging van de zaal is daarbij een reeële optie.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag 16 mei besloten. Het college heeft deze beslissing vandaag genomen omdat de roosters voor de gymnastieklessen van de scholen de komende weken gemaakt moeten worden. De betrokken scholen en verenigingen krijgen binnenkort een brief van de gemeente dat de zaal nog een jaar in gebruik blijft.
Het gemeentebestuur hoopt dat de gymzaal in augustus 2007 kan worden overgedragen aan een derde partij, die de exploitatie voor zijn rekening gaat nemen. Sportservice, de werkgroep Bennekom Beweegt of een andere geïnteresseerde partij zijn mogelijke kandidaten. We hebben tijd nodig om een goede oplossing te vinden, zegt wethouder Frank van Zuilen van sportzaken. Uitgangspunt is dat de gymzaal niet gesloopt zal worden.

Gemeenteraad
Op 2 maart jl. besloot de gemeenteraad al om de gymzaal open te houden en alle mogelijke alternatieven om de exploitatie kostendekkend te krijgen te onderzoeken. De raad zou zich hier op 6 juli 2006 over moeten uitspreken bij de behandeling van de Meerjarenbeleidsvisie 2007-2010. Een uitspraak van de raad op 6 juli is voor de gebruikers van de gymzaal te laat. De roosters voor het gebruik van de gymzalen worden altijd voor de schoolvakantie gemaakt. Het openhouden van de gymzaal tot augustus 2007 kost de gemeente eenmalig een bedrag van EUR 10.000.

---