Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

YELLOWSTONE GROUP KIEST VOOR PINS INTERNET

Totaaloplossing voor Hosted Portal en Collaboration suites

Naarden / Haarlem, 16 mei 2006. YELLOWSTONE GROUP met haar Portal & Collaboration Solutions en PINS Internet, de snelst groeiende Nederlandse provider van hosting solutions en managed services hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het aanbieden van totaaloplossingen voor hosted portal & collaboration suites op basis van IBM Websphere Portal en IBM Workplace software. Met deze stap versterkt YELLOWSTONE haar positie binnen de Portal en Collaboration markt met een totaaloplossing voor het IBM software platform. Door deze samenwerking stelt YELLOWSTONE haar klanten in staat om de Portal en Collaboration omgeving van ontwerp tot en met hosting over te nemen. Tevens kan YELLOWSTONE de bewezen applicatie expertise combineren met een volwassen netwerk infrastructuur en een 24/7 supportorganisatie.

Binnen de samenwerking draagt YELLOWSTONE zorg voor ontwikkeling en beheer van de applicaties; PINS Internet staat borg voor de managed hosting van de infrastructuur waarop de applicaties draaien. Partijen maken voor de hosted portal & collaboration suites gebruik van de IBM software platforms (Lotus Domino en Websphere Application Server) en IBM eServer xSeries hardware. Zowel PINS Internet als YELLOWSTONE zijn IBM Business Partners.

Rene Lansink, Directielid van YELLOWSTONE GROUP:" Dankzij de samenwerking met PINS Internet kunnen wij op het IBM software platform een solution bieden die echt uniek is in haar soort: een totaaloplossing voor IBM Portal en Collaboration suites bestaande uit IBM Websphere, Lotus architectuur en ontwerp tot en met de managed hosting en het beheer. Onze al bekende expertise in het ontwikkelen en beheren van deze complexe Portal en Collaboration omgevingen wordt compleet met de managed hosting expertise die PINS Internet inbrengt."

Jan Willem des Tombe, Managing Director van PINS Internet: "De samenwerking met Yellowstone bewijst dat PINS in staat is een stevige en betrouwbare partner te zijn voor partijen die ontwikkelen op het IBM softwareplatform. We kennen de markt, hebben tientallen cliëntcases en vormen geen bedreiging voor de IBM partner community. We zijn een aanvulling op hun hardware, software en service offerings. We tonen keer op keer aan dat we uitstekend in staat zijn om zeer bedrijfskritische websites en applicaties te servicen. Onze partners kunnen zich toeleggen op hun expertise; wij waken over de continuïteit. Wat PINS Internet betreft is deze samenwerking met Yellowstone een mooi voorbeeld van hoe we dat praktisch invullen."

Over YELLOWSTONE GROUP

YELLOWSTONE GROUP is opgericht in 1998 als een software services organisatie waarin architectuur en beheer van software applicaties en infrastructuur in eerste instantie de hoofdactiviteit vormde. Vanaf 2000 zijn wij specifiek met Portal & Collaboration aan de slag gegaan en onze portfolio uitgebreid met een totaal oplossing op dit gebied aangevuld met YELLOWSTONE HOSTING SERVICES. Met de recente integratie van .DOC BV groeit de YELLOWSTONE GROUP naar een winstgevende groepsomzet van ca. EUR 3,5 Mio op jaarbasis. Met een team van 30 FTE bedient YELLOWSTONE meer dan 80 klanten. YELLOWSTONE is vanaf het eerste uur IBM Business partner.

Over PINS Internet

PINS Internet is opgericht in 1996 als een van de eerste managed services providers van Nederland en biedt services en solutions voor managed dedicated hosting. Met de recente integratie van Loglines groeit PINS Internet naar een winstgevende groepsomzet van ca. EUR 5,0 Mio op jaarbasis. Met een team van 30 FTE verdeeld over de kantoren Haarlem en Almere bedient PINS Internet meer dan 15.000 klanten. PINS Internet is IBM Business partner en IBM Built on Express Portfolio partner. PINS Internet won eerder dit jaar de prestigieuze IBM Business Partner Award voor New Services. Het eigendom van PINS in voor 100% in handen van het management. Check www.pins.nl voor meer informatie.

Einde persbericht

+++++++++++++++++++++++++++++