Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

16 mei 2006

Zutphen - auto-inbraak

De politie zoekt getuigen van een auto-inbraak die waarschijnlijk niet onopgemerkt is gebleven. De 19-jarige eigenaar uit Lochem had zijn auto maandagochtend (15/4) geparkeerd staan op de Havenstraat. Bij terugkomst bleek een ruitje te zijn ingeslagen en was zijn radio-cdspeler gestolen. Aangezien de auto alarm heeft, moet het lawaai van de inbraak zijn opgevallen. Misschien hebben passsanten hierdoor de dief gezien. Men kan bellen met 0900-8844.

Wilp - Macht over het stuur kwijt

Een 23-jarige automobilist uit Apeldoorn verloor maandagavond (15/05) rond 23.00 uur op de Kneuterstraat de macht over het stuur. De man verloor in een bocht naar links de controle over z'n auto en kwam links van de weg op de kop terecht. Hij kon zelf uit zijn auto komen en raakte niet gewond. De man was een beginnend bestuurder en bleek bovendien alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 0,3 promille, terwijl 0.2 het maximaal toelaatbare is. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

Eerbeek - Buurtruzie

De politie heeft maandagavond een 14-jarige Eerbeekse jongen aangehouden voor bedreiging van een buurtgenoot. De bedreiging vloeide voort uit irritatie over overlast door bromfietsers in de Zonnebloemstraat en omgeving, waarbij een buurtbewoner ingreep.

De 45-jarige buurtbewoner trok een 17-jarige jongen van z'n bromfiets en werd vervolgens bedreigd door een 14-jarige buurjongen. Het incident deed zich op maandag (15/05) rond 17.45 uur voor. De knaap werd aangehouden voor bedreiging en wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK.

Ook werd er nog een 18-jarige bekeurd voor geluidsoverlast door zijn autoradio. De politie en gemeente gaan een bijeenkomst beleggen met de jongeren waar klachten over zijn om afspraken met hen te maken.

Terwolde - snelheidscontrole

Dinsdagochtend is er op de Bandijk een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse mag je maar 60 km per uur rijden en in verband met de klachten hierover werd vanmorgen weer gecontroleerd. 8 bestuurders reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 94 km per uur was. De boete krijgen zij thuisgestuurd.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052 ---- --