Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Steeds meer Nederlanders steunen Proefdiervrij

Den Haag, 16 mei 2006 Proefdiervrij is blij dat de belangstelling voor proefdieren stijgt. Want alleen al in Nederland worden 633.000 proefdieren per jaar gebruikt.

Proefdiervrij heeft de afgelopen jaren een enorme stijging in de belangstelling geconstateerd. De website www.proefdiervrij.nl is afgelopen jaar ruim 150.000 keer bezocht. Ruim 50.000 mensen hebben de afgelopen anderhalf jaar een steunbetuiging gegeven aan de acties voor vervanging van dierproeven. Ook kinderen blijken buitengewoon betrokken bij het onderwerp proefdieren. 92.000 bezoekers hebben de website www.kids.proefdiervrij.nl geraadpleegd. Het informatiepakket voor werkstukken is ruim 10.000 keer gedownload. Docenten van de basisschool hebben het lespakket, dat sinds najaar 2004 bestaat, 875 keer aangevraagd, bijna 30.000 kinderen hebben met het lespakket gewerkt. Het ledental is in 10 jaar tijd verviervoudigd.

Proefdiervrij is erg blij met al die aandacht vanuit de bevolking. "Hieruit blijkt dat mensen niet alleen maar kijken naar hun eigen gezondheid. Het lot van de proefdieren, die nog steeds moeten opdraaien voor ons welzijn, gaat ze ook ter harte.", aldus directeur Marja Zuidgeest

Proefdiervrij
Proefdiervrij is de grootste vereniging in Nederland die specifiek opkomt voor de belangen van proefdieren. Dat is hard nodig, want in Nederland zijn er in 2004 ruim 633.000 dierproeven verricht. De vereniging heeft als oogmerk om dierproeven te vervangen door diervrije methodes. Proefdiervrij houdt kansen om vervanging van dierproeven te bevorderen scherp in het vizier en speelt hierop in met campagnes. De vereniging richt zich zowel op het publiek als de partijen die verantwoordelijk zijn voor het proefdiergebruik. Proefdiervrij: voor betere manieren dan proefdieren.