Gemeente Gorssel

Nieuw college gemeente Lochem

Afgelopen maandag 15 mei is het nieuwe college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd door de gemeenteraad van Lochem. Er komen 4 wethouders waaronder één bekend en 3 nieuwe gezichten. We stellen de wethouders aan u voor. Op het moment van publicatie was de portefeuilleverdeling nog niet bekend. Hierover volgt volgende week meer.

Gudrun Kreeft-Winters (35) keert voor de PvdA terug in het college en is dus de enige bekende binnen het kwartet wethouders. Gudrun Kreeft heeft Nederlands Recht en Bestuurskunde gestudeerd. Voordat ze in 2005 benoemd werd tot wethouder bij de gemeente Lochem was ze statenlid bij de provincie Gelderland. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme.

Voor het CDA gaat Jan Kottelenberg (48) als wethouder aan de slag. Kottelenberg heeft in Zwiep een melkveehouderij en is daarnaast 13 jaar lid geweest van provinciale staten van Gelderland. Verder is Kottelenberg lid van de raad van Commissarissen van Royal Frieslandfoods en vice-voorzitter van het bestuur van Rabobank Berkelland.

Berend Jan Bussink (50) komt in het college voor de VVD. Bussink was na een aantal jaar raadslid in Markelo, van 1994 tot 1998 wethouder in Markelo. Sinds 1999 is Bussink lid van provinciale staten in Overijssel en van september 2004 tot mei 2006 is hij wegens ziekte plaatsvervangend wethouder geweest in Wierden.

Als derde nieuweling is de 50-jarige Thijs de la Court voor GroenLinks toegetreden tot het college. Na zijn studie biologie specialiseerde hij zich in zoetwaterbiologie. De la Court heeft veel bestuurlijke ervaring. Hij zat ondermeer in het bestuur van Natuurmonumenten, Milieudefensie en is nog steeds bestuurslid van het onderzoeksprogramma Bsik Klimaat voor Ruimte.

Foto van het nieuwe college

Fotobijschrift:
Op de foto het nieuwe college met van links naar rechts staand: Thijs de la Court, Berend Jan Bussink, Gudrun Kreeft-Winters en burgemeester Frans Spekreijse.
Zittend: gemeentesecretaris Hanneke ten Brinke en Jan Kottelenberg.