Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 16 mei 2006

Unilever verlengt BT ousourcing contract

BT heeft een verlenging van zijn originele zevenjarig outsourcing contract met Unilever gekregen. De deal, die rond de GBP 270 miljoen waard is, zorgt ervoor dat BT voor nog drie jaar spraak, data en mobiele diensten aan Unilever zal leveren.

Het originele contract, dat in november 2002 werd afgesloten, en een waarde van GBP 670 miljoen had, was het eerste grote wereldwijde telecommunicatie-outsourcingcontract en één van de belangrijkste wereldwijde deals die BT ooit heeft gesloten. Samen zijn BT en Unilever bezig de infrastructuur van Unilever te transformeren tot één van de modernste zakelijke netwerken in de wereld.

Andy Green, CEO van BT Global Services, zegt: "Het besluit van Unilever om de relatie met BT tot 2012 te verlengen, laat hun vertrouwen zien in onze capaciteit om toegevoegde waarde te bieden, efficiëntie te verbeteren en Unilever's vermogen om te concurreren kracht bij te zetten. We kijken er naar uit om de komende zes jaar samen met Unilever, door te gaan met het leveren van voordelen."

Neil Cameron, Unilever chief information officer, zegt: "De eerste drie jaar van de overeenkomst hebben zich zowel op het gebied van kosten als diensten bewezen. Dit laat zien dat het besluit dat in 2002 door beide bedrijven is genomen gerechtvaardigd was. Door het verlengen van het contact tot 2012, ben ik er zeker van dat onze samenwerking waarde zal toevoegen aan beide organisaties op het gebied van snel transformerende technologie."

Bovenop het wereldwijde kwaliteitsnetwerk van BT, zal BT ook verschillende nieuwe diensten implementeren, waaronder IP-oplossingen en satelliettechnologie. Voor deze outsourcing aan BT werkte Unilever met meerdere telecommunicatieaanbieders wereldwijd.

Unilever produceert wereldwijd 400 merken, waaronder Lipton, Dove, Robijn, Knorr en Persil en Axe.

OVER BT
BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 160 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail and BT Wholesale.

In het boekjaar 2004-'05 (einde 31 maart 2005) behaalde BT Group een omzet van 18.623 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.354 miljoen pond. British Telecommunications plc. (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc. zijn verzameld. BT Group plc. kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie www.bt.com/aboutbt
Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://www.vismedia.co.uk

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marlies Roest
PR manager BT Benelux
Tel: 020 203 8898
mailto:marlies.roest@bt.com

Leoni Janssen
Edelman
Tel: 020 301 0980
mailto:leoni.janssen@edelman.com
http://www.edelman.com/nl

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van BT: http://www.btglobalservices.com/business/nl/nl/index.html Eerder verschenen persberichten kunt u vinden op: http://www.btplc.com/News/Index.cfm.