Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Mei 2006

Feestelijke opening kantoor Raad voor de Rechtspraak door Koningin Beatrix, verzorgd door studenten Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten

Koningin Beatrix opent vandaag om 15.30 uur het nieuwe kantoor van de Raad voor de Rechtspraak, gelegen aan de Haagse Lange Vijverberg. Studenten Interieurarchitectuur en Textiel hebben aan deze opening op verschillende wijze meegeholpen. Zo zal Koningin Beatrix een door hen vervaardigde vilten knoop bedrukt met lelies symbolisch openen met een sabel, waarna acrobaten de knoop optrekken. Daarna bieden de studenten de Koning, de voorzitter en de directeur van de Raad voor de Rechtspraak een porseleinen penning in een notenhouten doos aan.

De Raad behoort tot de rechterlijke macht en staat niet onder het gezag van een ander overheidsorgaan. De Raad verwerft via de minister van Justitie bij het kabinet de benodigde middelen voor de rechtspraak en verdeeld deze middelen over de gerechten. Daarnaast houdt de Raad toezicht op de bedrijfsvoering en het financieel beheer. De Raad speelt een belangrijke stimulerende rol op het terrein van organisatieontwikkeling (innovatie) en de ontwikkeling van een visie op en strategie voor de langere termijn voor de rechtspraak.

Noot voor de pers,