Gemeente Someren



* Introductie nieuwe informatiewaaier

Voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar:
Introductie nieuwe informatiewaaier

afbeelding uit de infowaaier Voor ouders met jonge kinderen is het vaak moeilijk de juiste informatie te krijgen over voorzieningen en diensten in de gemeente. Om ervoor te zorgen dat ouders van jonge kinderen deze informatie op een eenvoudige, snelle manier beschikbaar krijgen is een speciale informatiewaaier gemaakt. Deze waaier is bestemd voor ouders/verzorgers van kinderen van 0 tot 4 jaar. Afgelopen maandag is het eerste exemplaar uitgereikt.

De informatiewaaier brengt ouders op de hoogte van de verschillende diensten die beschikbaar zijn voor jonge kinderen in onze gemeente. De instellingen en organisaties die diensten verlenen of activiteiten organiseren voor de doelgroep 0-4 jarigen staan op de informatiewaaier vermeld. De organisaties zijn ingedeeld in de categorieën cultuur, recreatie, sport, kinderopvang, peuterspeelzalen, advies en hulp en diversen. De waaier is in nauwe samenwerking tussen de bibliotheek Someren en de gemeente Someren tot stand gekomen.

In de waaier staat per instelling kort weergegeven wat ze doet. Waar mogelijk staat een website genoemd. Op deze websites is alle actuele informatie te vinden.
Klik hier voor de digitale versie van de waaier.

De wijkverpleegkundigen van het consultatiebureau reiken de waaier tijdens consultatiebezoeken aan de ouders uit. Daarnaast ligt de waaier bij diverse instellingen zoals de bibliotheek, peuterspeelzalen en het consultatiebureau ter inzage.