Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (16/5)

TILBURG, 16 mei 2006

Politie en familie op zoek naar vermiste vrouw (Ruth de Beer)

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark is samen met ongeruste familieleden op zoek naar de 35-jarige Ruth de Beer. De vrouw wordt sinds vrijdag 12 mei 2006 vermist. Ze verliet rond 10.00 uur in overspannen toestand haar woning. De vrouw lijdt aan een postnatale depressie.

Ruth de Beer is 1.65 meter lang, heeft kort blond steil haar en blauwe ogen. Ze draagt een roodkleurige bril. Ze heeft een normaal postuur . Op de dag van verdwijning droeg ze een rok met daarop een zwartkleurig T-shirt met witkleurige opdruk en een blauwe spijkerjas. De vrouw heeft een donkerbruine gebreide schoudertas met een geborduurde bloem bij zich. Ze vertrok in een groenkleurige Peugeot 306 break met het kenteken 17-GV-BF.

Mensen die de huidige verblijfplaats van Ruth de Beer kennen of die haar na vrijdagochtend nog gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie van het team Wilhelminapark, via het nummer 0900-8844.

Winkeldief verstopt Dove producten in broekspijpen

TILBURG: Een biker van het team Wilhelminapark controleerde gisterenavond omstreeks 20.30 uur in verband met een overlastmelding de identiteit van een 47-jarige Tilburger. Hij bleek gesignaleerd te staan in het opsporingsregistrer voor een boete van 450 euro.

Aan het bureau werd bij de verdachte een veiligheidsfouillering uitgevoerd. Daarbij werden in de broekspijpen vier flesjes Dove verzorgingsproducten aangetroffen. De goederen met een waarde van 18 euro bleken gestolen te zijn bij de grote supermarkt aan de Jan Heijnsstraat. De verdachte is ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.20 uur In een begeleid wonen huis in de wijk Wandelbos een 21-jarige Tilburger aangehouden omdat hij een 20-jarige huisgenoot geslagen had. Er was ruzie ontstaan omdat de verdachte door zijn medebewoner beschuldigd werd van de diefstal van drie pakjes sigaretten.

Het slachtoffer verklaart dat hij voor de woning door de verdachte met de vlakke hand enkele keren in zijn gezicht werd geslagen. Vervolgens werd hij op de motorkap van een auto geduwd. Tenslotte kreeg de aangever nog een vuistslag tegen zijn rechterkaak. De politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden. Hij is nadat hij een verklaring had afgelegd weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt een proces-verbaal op.

Politie houdt snelheidscontrole

HILVARENBEEK: De politie heeft gistermiddag op de Goirlesedijk een snelheidscontrole gehouden. Er gingen vier automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 108 kilometer / per uur terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 kilometer / uur geldt.

Auteur: Willem van Hooijdonk