Gemeente Schiedam


Het college gaat de markt op

Het college van burgemeester en wethouders gaat aanstaande vrijdag, 19 mei, de weekmarkt op. Vanuit een kraam op de Lange Kerkstraat hopen ze het winkelend publiek te verleiden om mee te praten over het collegebeleid voor de komende vier jaar. Het college is aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur.

De PvdA, SP en het CDA waren er al klip en klaar over, toen ze overeenkwamen om gezamenlijk het college te vormen: We willen de stad besturen samen met de Schiedammers.

Na de installatie van de vier nieuwe wethouders op maandag 24 april, is nu een start gemaakt met het opstellen van het Collegewerkprogramma (CWP) voor de komende vier jaar. Het Coalitieakkoord (CA) is daarvoor de basis en zal worden omgevormd tot een concreet actie- en uitvoeringsprogramma. Dat moet geen nieuw dik boekwerk worden, maar een bondige en heldere weergave van wat B&W wanneer en samen met wie, wil realiseren.

En zoals al eerder werd aangekondigd willen burgemeester en wethouders de Schiedammers graag laten meedenken over het beleid dat ze de komende vier jaar gaan voeren. Dat kan natuurlijk aanstaande vrijdag op de weekmarkt.

Het Coalitieakkoord is ook te vinden (en te downloaden) via www.Schiedam.nl of af te halen bij het Gemeentelijk InformatiePunt (GIP) in de Stadswinkel, Stadserf 1.

Reageren kan tot uiterlijk 29 mei 2006

* via de post: Gemeente Schiedam, bureau gemeentesecretaris, Postbus 1501, 3100 EA Schiedam;

* per e-mail: mailto:e.geler@schiedam.nl ;
* in briefvorm: af te geven bij de receptie van het Stadskantoor, Stadserf 1, onder vermelding op de envelop: gemeente Schiedam, bureau gemeentesecretaris.

Het ligt in de bedoeling om, mede op basis van de ontvangen reacties en suggesties, een ontwerp-collegewerkprogramma (CWP) op te stellen en daarover opnieuw in overleg te gaan met de stad en de politiek.

De planning is als volgt:

* 21 juni 2006: verzending ontwerp-CWP aan de gemeenteraad en de externe partijen en burgers waarvan een reactie is ontvangen. Het CWP is te lezen op de website en is ook af te halen bij de Stadswinkel;

* 3 juli 2006: gelegenheid tot bespreking van het ontwerp-CWP in de gemeenteraad. Externe partijen en burgers hebben op de gebruikelijke wijze de gelegenheid om te reageren;
* uiterlijk 4 september: schriftelijke reacties van externe partijen en burgers binnen;

* 19 september 2006: B&W stellen definitief CWP vast;
* 21 september 2006: verzending CWP aan de gemeenteraad, aan alle externe partijen, aan de burgers waarvan een reactie werd ontvangen, alsmede publicatie via website en gemeentepagina;
* november 2006: gelegenheid tot bespreking van het CWP in de gemeenteraad, na voorafgaande behandeling in de diverse raadscommissies. Een en ander in samenhang met de behandeling van de (meerjaren)begroting. Externe partijen en burgers krijgen gelegenheid om te reageren.

De voortgang rond het CWP is ook te volgen op de gemeentepagina en op de gemeentelijke website. Daarop worden onder de kop collegewerkprogramma de data van de diverse communicatiemomenten aangegeven.

De vier pas geĂŻnstalleerde wethouders: Christine Daskalakis, Maarten Groene, Yorick Haan en Menno Siljee.