Ingezonden persbericht


Brochure 'Van multiculturalisme naar integratiedwang' verschenen

In de Gebladerte-reeks is brochure nr. 30 verschenen, getiteld "Van multiculturalisme naar integratiedwang". De brochure bevat artikelen die eerder in De Fabel-krant werden gepubliceerd.

Het is inmiddels "politiek correct" om tegen het multiculturalisme te zijn. Volgens veel politici en opiniemakers is de multiculturele samenleving namelijk volledig mislukt. Problemen als eerwraak, antisemitisme en fundamentalisme worden daarbij eenzijdig gekoppeld aan migranten en vluchtelingen. Er kan daardoor tegenwoordig ongestraft op hen ingehakt worden. Racisme is inmiddels 'normaal' geworden.

Nu gaat de regering alle "niet-westerse allochtonen" verplichten om in te burgeren. Ze moeten "de Nederlandse taal en cultuur" overnemen en zich laten kneden tot brave en bruikbare burgers. De inburgeraars moeten straks duizenden euros betalen. Hun gegevens en vorderingen worden opgenomen in centrale computerbanken. Wie zijn inburgerexamen niet haalt verliest allerlei rechten.

Hoe zou een radicaal-links antwoord op deze inburgerdwang eruit kunnen zien? En moet het multiculturalisme nog wel verdedigd worden? Of is het daarvoor te conservatief?

De brochure is verkrijgbaar door ¤ 3,00 over te maken op girorekening 95225 t.n.v. stichting Gebladerte te Leiden, o.v.v. "G30". Voor eerdere brochures in de Gebladerte-reeks: zie http://www.defabel.nl/geblader.htm

DE FABEL VAN DE ILLEGAAL
Koppenhinksteeg 2, 2312 HX Leiden, The Netherlands +31-71-5127619 (tel), +31-71-5134907 (fax),
info@defabel.nl (e-mail),
www.defabel.nl (Website), www.gebladerte.nl (Archief). Bereikbaar op werkdagen/open at workdays: 14:00-17:00. Spreekuur illegalen: woensdag/
consultation for undocumented: wednesday 14:00-17:00. Girorekening 4418467 t.n.v. De Fabel van de illegaal, Leiden.