Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
16 mei 2006

Frans Leeuw benoemd tot hoogleraar Recht, openbaar bestuur en sociale wetenschappen

Het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht heeft Frans Leeuw (1953) benoemd tot hoogleraar Recht, openbaar bestuur en sociale wetenschappen. De leerstoel is gevestigd bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en geldt voor één dag per week. Daarnaast blijft Leeuw directeur van het Wetenschappelijk Onderzoek en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Justitie.

De nieuwe hoogleraar gaat zich toeleggen op het bestuderen van vraagstukken op het snijvlak van recht en wetgeving, openbaar bestuur en gedrag van mensen en organisaties. Gelet op de combinatie van aandachtsgebieden zal prof.dr. Frans Leeuw niet alleen onderwijs verzorgen voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, maar ook voor de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde, de School of Governance en de Faculteit der Psychologie. Prof.dr. Frans Leeuw zal verder zijn expertise op het gebied van methoden en technieken van wetenschappelijk onderzoek inzetten voor de ontwikkeling van de juridische Research master en bijdragen leveren aan de meta-juridica bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Vanaf 1992 tot heden was prof.dr Frans Leeuw bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Utrecht met de leeropdracht Onderzoek van maatschappelijke effecten van overheidsbeleid. Deze parttime aanstelling combineerde hij met leidinggevende functies als directeur van het WODC (sinds 2003), hoofdinspecteur bij de Inspectie van het Onderwijs (van 2000 tot 2003), hoogleraar-directeur Humaniora bij de Open Universiteit Nederland (1996 tot 2000) en directeur doelmatigheidsonderzoek van de Algemene Rekenkamer (van 1987 tot 1996). Hij promoveerde in 1983 aan de Universiteit Leiden en was Fulbright Scholar aan de University of North Carolina at Chapel Hill.

Informatie voor de pers - niet ter publicatie:
Voor meer informatie en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie & Relatiebeheer van de UM, tel 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992. De persberichten van de Universiteit Maastricht staan op internet: http://www.pers.unimaas.nl/