Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers


Groene Halteproject definitief van start in het gebied Beneden-Dijlevalei Mechelen

Persbericht

Op zondag 14 mei 2006 heeft de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers (BTTB) in aanwezigheid van directeur-generaal Ingrid Lieten van De Lijn het startschot gegeven voor het Groene Halte-project. In Muizen, een deelgemeente van Mechelen werd de Groene Halte-wandelroute 'Beneden-Dijlevallei' plechtig geopend voor pers en publiek. Met dit project wil de BTTB onder meer meer aandacht vragen voor de rol van het openbaar vervoer in het almaar groeiende vrijetijdsverkeer.

Het concept is eenvoudig: milieuvriendelijk met het openbaar vervoer naar vertrekpunt A reizen, vanaf daar een wandeling maken tot eindpunt B en terug huiswaarts met het openbaar vervoer. De Groene Halte-wandelroute wordt beschreven in een kwalitatieve brochure en moet voldoen aan een aantal normen. Zo moet er onder meer een minimumfrequentie zijn van één bus/tram per uur, ook in het weekend.

Ingrid Lieten (directeur-generaal De Lijn): "De Lijn is een natuurlijke partner voor dit initiatief van de BTTB. Openbaar vervoer is immers goed voor het milieu en draagt bij tot het behoud van de natuur. Samen met de BTTB en Natuurpunt willen wij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen te voet, met de fiets of met de bus kunnen genieten van de schoonheid van de natuur. En daarom vind ik de Groene Halte een mooi en belangrijk initiatief."

In 2003 werd reeds een eerste proefproject gerealiseerd in De Uitkerkse Polder in West-Vlaanderen, tegen eind 2006 moet er in elke Vlaamse provincie een Groene Halte-wandeling zijn.

terug Groene Halte 2