Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 16 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 16-05-2006

Met: autodiefjes, bank in brand en steekincident

Politie zoekt getuigen

Assendelft, zondag 14 mei 2006, 14:15 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict op de Dorpsstraat waarbij een 14-jarige fietser uit Assendelft zou zijn geschopt. Drie jongens reden op de fiets over de Dorpsstraat vanuit de richting Krommenie in de richting van het centrum. Met de bestuurder en passagier van een zwart met groene auto van het model Jeep zou vervolgens een conflict zijn ontstaan waarbij de bestuurder van de auto de 14-jarige tegen zijn hoofd zou hebben geschopt. De bestuurder werd omschreven als een ongeveer 22-jarige blanke man met blond stekeltjeshaar. De passagier was een ongeveer 45-jarige blanke man met grijs haar en grijze snor. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Assendelft of Krommenie via 0900-8844.

Autodiefjes

Purmerend, maandag 15 mei 2006, 13:55 uur.

De politie heeft drie 15-jarige jongens aangehouden als verdachten van diefstal van een personenauto. Twee jongens wonen in Purmerend en één in Amsterdam. Op de Roerdomp reed een auto een geparkeerde auto aan en ging er vandoor. In de auto zaten drie jonge jongens volgens een getuige. Even later bleek dat er kort geleden bij een school op de Spinnekop een auto van een leraar was weggenomen. Surveillerende agenten zagen de auto later bij een school in de wijk Wheermolen geparkeerd staan. De drie jongens bevonden zich bij de auto, zij hadden sleutels van de auto bij zich en hun schoolboeken lagen in de auto. Hierop zijn de jongens aangehouden en ingesloten. De vermoedelijke bestuurder van de auto werd in verzekering gesteld. De twee anderen werden na verhoor heengezonden.

Aangehouden op gestolen fiets

Zaandam, maandag 15 mei 2006, 18:59 uur.

Een jongen had zijn vader gebeld omdat hij bij zwembad 'De Slag' op de Koningsgeelstraat een andere jongen met zijn onlangs gestolen fiets zag. Vader hield de verdachte, een 15-jarige Zaandammer, aan en droeg hem over aan de politie. De jongen verklaarde dat hij de fiets met sleutels er in had gevonden en vervolgens in gebruik had genomen. Hij wist wel dat het diefstal was ondanks dat de fiets niet op slot stond. Voor een passende straf wordt de Zaandammer doorverwezen naar bureau HALT. De fiets werd terug gegeven aan de eigenaar.

Steekincident

Zaandam, dinsdag 16 mei 2006, 07:01 uur.

De politie heeft een 20-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van het steken met een mes. Een 28-jarige plaatsgenoot kwam met een bloedende hand bij het politiebureau melden dat hij zojuist op het Krimp was gestoken. Agenten troffen even later op het Krimp de verdachte aan die vervolgens werd aangehouden en ingesloten. Een zakmesje dat hij bij zich had werd in beslag genomen. De recherche vermoedt dat de mannen na drugsgebruik ruzie hebben gekregen waarbij mogelijk het mesje is gebruikt. Het slachtoffer bleek slechts licht gewond aan zijn hand.

Aangehouden bij gordelcontrole

Zaandam, maandag 15 mei 2006, 15:07 uur.

Een 38-jarige man uit Westzaan werd door de politie op de Vermiljoenweg aangehouden bij een gordelcontrole. De controlerende agent wilde de man een bekeuring geven omdat de automobilist zonder veiligheidsgordel had gereden. De man weigerde iedere medewerking en probeerde weg te lopen. Ook na herhaalde vordering wilde hij geen legitimatie afgeven. De Westzaner werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau dat hij vervolgens na verhoor met enkele bekeuringen weer mocht verlaten.

Bank in brand

Volendam, maandag 15 mei 2006, 17:33 uur.

Politie en brandweer zijn maandagmiddag uitgerukt naar de Meergracht waar een woning in de brand zou staan. Ter plaatse bleek een bank, die in een smalle steeg naast een woning stond, te branden. De bewoner was de brand al met een tuinslang aan het blussen en de brandweer hoefde nauwelijks op te treden. Door de brand is wel schade ontstaan aan de gevel en een houten omheining. Een onbekend gebleven getuige zou even voor het ontstaan van de brand jongens hebben gezien die met de bank aan het slepen waren. Deze en eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Volendam via 0900-8844.

Coniferen in de brand

Purmerend, zaterdag 13 mei 2006, 18:19 uur.

De politie zoekt de daders van een brandstichting in Gooimeer waarbij een tiental coniferen zijn beschadigd. Een getuige meldde dat hij twee jongens had zien wegrennen toen de bomen in de fik stonden. Eén jongen was ongeveer 10 jaar oud en had een rood jack, een spijkerbroek en blond haar. De tweede jongen was ongeveer 11 jaar oud en gekleed in een geel jack, kaki broek en een gele trui. Agenten hebben nog naar de jongens gezocht maar ze niet meer gevonden. Eventuele getuigen die de jongens menen te kennen kunnen bellen met wijkteam Purmer via 0900-8844.

Vrouw gewond

Purmerend, dinsdag 16 mei 2006, 12:14 uur.

Een 53-jarige vrouw uit Purmerend is gewond geraakt nadat zij met haar bromfiets tegen de auto van een 28-jarige vrouw uit Kwadijk reed. De Kwadijkse reed over de Neckerdijk vanuit de richting Gedempte Where. Zij wilde linksaf naar de Kanaalschans. Hierbij kwam de Purmerendse links voorbij in dezelfde richting en reed tegen de linkerflank van de auto. De vrouw kwam met haar bromfiets ten val en werd later met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.