Persbericht

Nieuwe producten van ProCurve Networking by HP voor veilige, geïntegreerde vaste en draadloze netwerken

UTRECHT, 16 mei 2006 ­ ProCurve Networking byy HP heeft vandaag nieuwe producten aangekondigd voor veilige, geïntegreerde vaste en draadloze netwerken. De ProCurve 5300xl Wireless Edge Services Module met gecoördineerde ProCurve Radio Ports en de ProCurve Access Point 530 bieden een hoge mate van efficiëntie, consistente functionaliteit en beveiliging voor netwerken van iedere omvang.

De nieuwe producten omvatten onder meer ingebouwde ondersteuning voor de complete ProCurve Manager-netwerkbeheersuite, waardoor netwerkbeheerders centraal, via één enkel scherm beleidsregels voor toegangscontrole kunnen instellen en afdwingen en vaste en draadloze apparatuur voor het gehele netwerk kunnen configureren.

'Deze annoncering toont aan dat we blijven investeren in het beveiligen van wireless oplossingen' aldus Ton Serné, Country Manager ProCurve Networking Business Nederland.

De producten breiden ProCurve's Adaptive EDGE Architecture-strategie uit met beter WLAN/LAN-beheer en betere toegangscontrole.

'De markt is duidelijk klaar voor een brede inzet van draadloze applicaties', zegt Philip Bilderbeek, vice president Communication Consulting bij marktonderzoeksbureau IDC. 'Met deze nieuwe reeks mobiliteitsoplossingen en de boodschap achter geïntegreerde toegangscontrole, samen met ProCurve's sterke aanwezigheid in de LAN-switchmarkt, heeft de onderneming een goede uitgangspositie voor groei in de markt voor mobiele toepassingen.'

ProCurve Wireless Edge Services xl Module
De ProCurve Wireless Edge Services xl Module integreert geavanceerde draadloze diensten naadloos in de ProCurve Switch 5300xl-reeks. De module werkt samen met single- en dual-radiopoorten (210, 220, 230) en biedt veilige, draadloze netwerktoegangscontrole, gecentraliseerd RF-beheer, authenticatie via het web, snelle, draadloze client roaming, Quality of Service (QoS)-functionaliteit, 'self-network healing' en detectie van niet-geautoriseerde access points voor het opsporen van beveiligingslekken.

ProCurve Wireless Access Point 530
De ProCurve Wireless Access Point 530 is een veilig, dual-radio, stand-alone toegangspunt dat het netwerk en de bedrijfsmiddelen van een onderneming beveiligt tegen ongeautoriseerde toegang. Het voorziet in een uitgebreide reeks beveiligings- en QoS-functies, die hun waarde in de praktijk hebben bewezen. Dit access point is gemakkelijk te integreren in vrijwel iedere netwerkconfiguratie en levert goede prestaties binnen ondernemingen met kantoren op verschillende locaties.

Samen met ProCurve's Identity Driven Manager-toegangscontrolesoftware, heeft de ProCurve Wireless Access Point 530 een uitgebreide toegangscontrole en beheer aan de rand van het netwerk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van toegangscontrolelijsten (ACL's) voor een zeer fijnmazige en flexibele beveiliging. Bovendien zorgen de in de Access Point 530 ingebouwde RADIUS-services ervoor dat een remote site ook in de lucht blijft wanneer een WAN-link uitvalt.

Garantie
ProCurve biedt een zeer complete garantie die van kracht is zolang de klant eigenaar is van het product en die onder meer voorziet in levering van een vervangende eenheid op de eerst volgende werkdag.

Prijzen en beschikbaarheid
Direct beschikbaar:

* ProCurve Wireless Edge Serviices xl Module ¤3.699,00 Switch 5300xl-module met oondersteuning voor
12 ProCurve Radio Ports.

* ProCurvve Wireless Services Module 12 RP Licentie ¤2.959,00 Alleen licentie; 12 ProCurve Radio Port licentie-update.
* ProCurve Redundant Wireless Services xl Module ¤¤2.589,00 Switch 5300xl-module voor configuraties met
redundantie en een hoge beschikbaarheid.

* ProCurve Raadio Port 210 ¤259,00
Single-radio (802.11b/g) Raddio Port - interne antenne.
* ProCurve Radio Port 220 ¤369,00
Dual-radio (a+g) Radio Port - externe anteenne.

* ProCurve Radio Port 230 ¤369,00
Dual-ra-radio (a+g) Radio Port - interne antenne.

Naar verwachting beschikbaar in juni 2006:

* ProCurve Access Point 5530 ¤549,00
Dual-radio 802.11b/g en 802.11a/b/g tooegangspunt.