Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

16 mei 2006

Harderwijk - vrouw overvallen en vastgebonden in winkelpand

Een 24 jarige vrouw uit Harderwijk is dinsdagochtend (116/5) in een winkelpand aan de Donkerstraat in Harderwijk overvallen en vastgebonden. De medewerkster van de winkel ging rond 07.30 uur het pand binnen en werd vervolgens door één of meer nog onbekende verdachten in het kantoorgedeelte van de winkel vastgebonden. Een andere medewerker van de winkel die om 08.00 uur arriveerde kon het pand niet binnen maar hoorde wel geluiden van de vrouw. Hij waarschuwde de politie waarna men het pand is binnen gegaan en de vrouw aantrof. De vrouw was erg overstuur en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zij was niet in staat een verklaring tegenover de politie af te leggen.

Het gebouw is door de politie met een diensthond doorzocht, maar er werden geen overvallers meer aangetroffen. Buiten het gebouw heeft de politie gezocht met een speurhond, maar geen spoor van de verdachte aangetroffen. Vermoedelijk is een geldbedrag weggenomen, maar de politie heeft daar nog geen duidelijk beeld van.

Harderwijk - Politie onderzoek aanranding meisje in Harderwijk

Een 14-jarig meisje uit Harderwijk werd maandag(15-05) tussen 15.20-15.45 uur het slachtoffer van aanranding. Het meisje fietste op het fietspad van het Oosteinde.

Toen ze door de fietstunnel was gereden werd ze thv de begraafplaats aangesproken door een man met ene witte auto. De man stond buiten de auto en vroeg de weg. De man vertelde vervolgens een castingbureau te hebben en betaste het meisje. Het meisje wist zich vervolgens te onttrekken aan zijn aandacht en fietste hard weg. De man reed weg in een witte auto, type stationwagen cq een kleine MPV, donker interieur, waarvan de achter- en achterste zijruiten donker c.q. niet doorzichtig waren. Signalement van de man: blanke huidskleur, 30-35 jaar, lengte 1.75-1.80 m, normaal enigszins gespierd figuur, kort do.blond stekelig haar, blauwe ogen, opvallende pukkel of wrat boven de bovenlip. Kleding: li.blauwe spijkerbroek, do.blauw shirt met een groene gloed. De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden via 0900 8844. Ook mensen die in het aangegeven signalement van de man al of niet in combinatie met de witte auto menen de verdachte te herkennen, worden dringend gevraag te bellen met de politie in Harderwijk via 0900-8844.

Elspeet - Aanrijding onder invloed

Bij een aanrijding tussen een 41-jarige automobilist uit Duitsland en een fietser uit Elspeet, bleek de automobilist onder invloed van alcohol. Het ongeval gebeurde op maandag (15-05) rond 19.35 uur op de Staverdenseweg. De bestuurder regelde de schade met de fietser en moest daarna van de gewaarschuwde politie een blaastest ondergaan. De man blies 0,92 promille. Omdat de man niet in Nederland woont, werd na overleg met het openbaar ministerie een boete van E 300,-opgelegd.

Ermelo - Gekantelde aanhangwagen en aanrijding

Een 59-jarige automobilist uit Ermelo reed met auto en aanhangwagen op de rotonde N302 en Leuvenumseweg toen er vermoedelijk een aggregaat op de aanhangwagen ging schuiven waardoor de aanhanger kantelde. Het ongeval gebeurde op maandag (15-05) rond 17.00 uur. Een kraanwagen kwam ter plaatse om het aggregaat op te takelen en op de sleepwagen te plaatsen. De brandweer heeft vervolgens het wegdek gereinigd. Tijdens de afhandeling ontstond er nabij dit ongeval een kop-staartbotsing. Een 30-jarige automobiliste uit Harderwijk kon haar auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto voor haar, bestuurd door een 34-jarige plaatsgenote. Beide auto's raakten beschadigd.

Elburg - 5 bestuurders in overtreding

De politie heeft bij een verkeerscontrole op maandagmorgen (15-05) op de Havenkade 5 boetes uitgereikt aan bestuurders voor het niet handsfree bellen (3x), defecte remlichten aanhangwagen (1x) en het niet verzekerd zijn van de auto (1x).

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --