Ingezonden persbericht


Diploma-uitreiking eerste afgestudeerden ISBW opleiding Manager Kinderopvang

Zaltbommel, 16 mei 2006

Morgenmiddag (15:00 uur in Utrecht) vindt de diploma-uitreiking plaats aan de eerste afgestudeerden van de ISBW opleiding Manager Kinderopvang. Deze opleiding van ISBW ontstond in juli 2005 uit de behoefte aan managers in de kinderdagopvang die deskundige gesprekspartners zijn voor ouders, gemeente, schoonmaakbedrijf etc. Deze specifiek voor de kinderopvangbranche ontwikkelde opleiding is gericht op de nieuwe regelgeving in het kader van de Wet kinderopvang waarvan het van wezenlijk belang is dat de Managers Kinderdagopvang pro-actief en ondernemend blijven, daar ze te maken hebben met een grote hoeveelheid veranderingen in hun vakgebied. Daarom heeft ISBW Opleidingen in samenwerking met de Maatschappelijk Ondernemers Groep (MOgroep) een nieuwe en unieke opleiding ontwikkeld.

De branche kinderopvang kent grote èn kleine ondernemingen. Directeuren en leidinggeven moeten van vele markten thuis zijn en daarin voorziet deze opleiding. Thema's als ondernemen, financieel beheer, acquisitie en personeelsbeleid komen uitvoering aan de orde, alles toegespitst op de praktijk van de eigen branche.

Opleidingsmanager Marieke Janssen van ISBW Opleidingen over de behoefte aan deze opleiding: "Van Kinderopvangcentra wordt steeds meer ondermerschap verwacht, omdat alle subisidieregelingen zijn veranderd en er een vrije markt is ontstaan. Waar vroeger het pedagogisch klimaat voor de kinderen leidend was dient men nu actiever te worden als het gaat om acquisitie, kwaliteit en klantenbinding. Van managers van kinderdagverblijven (kdv, bso en nso) wordt verwacht dat ze op een creatieve manier met oplossingen komen om ouders binnen te krijgen en te houden.."