Provincie Drenthe

60.000 euro voor verdere professionalisering Drentse musea 16 May 2006

Gedeputeerde staten stellen in totaal bijna 60.000 euro beschikbaar aan tien Drentse Musea. Het college heeft besloten om voor 2006 de aanvragen van de volgende musea te honoreren:

Museum Kinderwereld ontvangt een bedrag van 2.067 euro voor de vervaardiging van de DVD `100 jaar Lehmann'. Het museum gaat de DVD inzetten bij educatieve projecten.

Museum De Buitenplaats ontvangt 4.000 euro voor de totstandkoming van de tentoonstelling `Horst Janssen, de Duitse tekenaar van de 20 e eeuw' en 10.000 euro voor de tentoonstelling `Carel Willink'. Beide tentoonstellingen vinden plaats in het kader van het jubileumjaar van het museum.

Een bedrag van 4.554 euro gaat naar het Kunstpaviljoen. Het geld wordt gebruikt voor het ontwikkelen van multimediale programma's en het inhuren van externe deskundigheid voor het ontwikkelen van een specifieke tentoonstelling.

Miramar ontvangt 5.000 euro. Met het geld gaat het museum externe deskundigheid inhuren voor het ontwikkelen van een nieuwe presentatie, de tentoonstelling `De Amboinische Rariteitenkamer' inrichten (uitgezonderd materiaalkosten) en een promotietraject starten met een museumknipkaart.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert krijgt 4.750 euro waarmee het museum een plan gaat ontwikkelen voor een nieuwe expositieruimte met wisselende foto-exposities waarbij men streeft naar samenwerking met het Drents Archief.

Het Stedelijk museum Drenthe's Veste krijgt 8.140 euro voor het inhuren van externe deskundigheid bij het ontwikkelen van een nieuwe opstelling van de vaste collectie.

De Federatie Drentse Musea en Oudheidskamers in Drenthe ontvangt 5.000 euro als bijdrage in de publicatie van het Museummagazine 2006-2007.

Het Gevangenismuseum krijgt 6.250 euro voor de tentoonstelling `Geen kant op', over vreemdelingenbewaring. De subsidie zal besteed worden aan het aanstellen van een externe tentoonstellingscoördinator voor onderzoek en advies.

Het Harmonium Museum Nederland gaat een cultuurhistorische film maken die aan het programma van het museum wordt toegevoegd. GS dragen hiervoor 1.500 euro bij. Het museum krijgt verder een bedrag van 2.425 euro voor de jubileumtentoonstelling `Piet van Egmond'.

Het Bebingehoes ontvangt 6.280 euro voor het inhuren van deskundigheid voor een nieuwe opstelling van de vaste collectie.