Gemeente Lopik

Nieuws

Plaatsing container Zuiderparklaan

Op 27 april 2006 heeft de gemeente Lopik een container geplaatst op de parkeerplaats aan de Zuiderparklaan ten behoeve van een jongerenontmoetingsplek (JOP). De JOP is geplaatst op verzoek van een grote groep jongeren en in samenwerking met het jongerenwerk en politie.

De JOP maakt onderdeel uit van een integraal plan voor jeugd en veiligheid. Naast deze locatie zijn er nog twee andere locaties in de kern Lopik waar ontmoetingsplekken voor jongeren gerealiseerd zullen worden. De locatie Zuiderparklaan is bedoeld voor jongeren van 18 jaar en ouder. Deze groep vraagt al twee jaar lang om een eigen onderkomen en kon binnen de bebouwde kom geen geschikte plek vinden. Rond het gebruik van de container zijn afspraken gemaakt met de jongeren, de jongerenwerker en de politie. De afspraken gaan over onderhoud, geluid, gedrag, openingstijden en parkeren.

Over een half jaar zal de JOP geëvalueerd worden. Hierbij worden zowel de jongeren zelf als de omwonenden betrokken. Maar als daar aanleiding voor is, kan er ook tussentijds al een evaluatie plaatsvinden. Gedurende de eerste weken zal de politie dagelijks toezicht houden op het naleven van de afspraken en ook de jongerenwerker zal regelmatig contact hebben met de jeugd. Voor vragen kunt u contact opnemen met de wijkagent, H. Blankestijn (0900-8844), de jongerenwerker, R. Wiersma (06-22779660) of het Meldpunt Buitenruimte van de gemeente Lopik (0348-559985).