Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 16 mei 2006

Politie Etten-Leur lost vijfentwintig misdrijven op

ETTEN-LEUR: Met de aanhouding van drie minderjarige inwoners van Etten-Leur en een 18-jarige inwoner van Tilburg gaat de politie ervan uit dat zij 25 misdrijven heeft opgelost. De zaak kwam aan het rollen toen twee weken geleden twee verdachten werden aangehouden in verband met betrokkenheid bij de overval op buurtcentrum De Gong in Etten-Leur op 16 februari jl. Een vervolg onderzoek bracht de recherche van het team Etten-Leur op het spoor van twee Etten-Leurenaren van 15 en 18 jaar die vorige week in hun woonplaats werden aangehouden.

Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij uiteenlopende misdrijven, waaronder woninginbraken, bedrijfsinbraken, diefstal van autovelgen, -banden en fietsen, diefstal uit kleedkamer bij een sportcomplex en een inbraak in een kleedruimte van schouwburg de Nobelaer. Alle feiten werden gepleegd in de periode begin januari 2006 tot eind april 2006 en vonden plaats aan de Concordialaan, Edward Poppelaan, Anna van Berchemlaan, Frederik van Eedenstraat, Beiaard, Bisschopsmolenstraat en de Rode Kruisstraat in Etten-Leur. Het kwartet pleegde de misdrijven in wisselende samenstelling. De politie kwam het viertal op het spoor door technisch en tactisch onderzoek. Bij de diefstallen zijn fietsen, bankpassen, identiteitspapieren, mobiele telefoons en laptops buitgemaakt. Van de buit is voor alsnog niets teruggevonden. Drie verdachten zitten momenteel in bewaring. De 18-jarige Etten-Leurenaar is in vrijheid gesteld.

Politie bekeurt automobilist na negeren teken verkeersregelaar

BREDA: De politie heeft maandagavond een 20-jarige inwoner van Breda op de bon geslingerd, nadat de man aan de Molstraat een stopteken negeerde van een verkeersregelaar. De verkeersregelaar was in dienst om bij een oversteekpunt van de avondvierdaagse het verkeer in goede banen te leiden. De Bredanaar had echter lak aan de aanwijzingen van de functionaris en wilde door een groep wandelende kinderen heenrijden. De toezichthouder voorkwam dit door voor de auto te gaan staan. Aan deze actie hield hij wel een schaafplek over aan zijn been, de Bredase bestuurder een bekeuring van 130,-.

Bestelautos gestolen

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Maandag is aan de Moerdijkseweg een witte bestelauto gestolen. De diefstal van de Mitsubishi L300 vond plaats tussen 05:20 en 16:00 uur. Het kenteken is VX-70-YZ.

KLUNDERT: Ook van de carpoolplaats aan de Pelikaan in Klundert werd tussen 06:00 en 16:00 uur een witte bedrijfsbusje gestolen. Het kenteken van de Hyundai H100 is VV-FP-70. De politie heeft beide voertuigen internationaal gesignaleerd.

Politie houdt Franse drugstoeristen aan

BREDA: Aan de Rietmakerstraat heeft de politie maandagavond twee inwoners (21 en 26 jaar) van het Franse Calais aangehouden. Bij een routinecontrole door de politie werd in de auto van het tweetal bijna 500 gram hennep aangetroffen. Agenten namen de drugs in beslag en de Fransen mee naar het bureau voor verhoor. Na verhoor, dat met behulp van een tolkentelefoon werd afgenomen, is het duo met een dagvaarding heengezonden. Het openbaar ministerie legde hen een boete op van 2400,- per persoon. Het bedrag konden zij niet opbrengen en daarom moeten zij binnenkort voor de rechter verschijnen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: In een winkel aan de Kruisvoort is maandagavond een 26-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd door een medewerker van de winkel op heterdaad betrapt bij het stelen van autoaccessoires. De ingeschakelde politie nam hem voor verhoor mee naar het bureau. Het openbaar ministerie gaf hem een boete van 140,-. Na verhoor is hij in de loop van de avond heengezonden.

Automobilist gewond bij eenzijdig ongeval

ZEVENBERGEN: Een 20-jarige inwoner van Klundert is maandagavond op de Provincialeweg gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed rond 21:45 uur via de afrit van de Rijksweg A17 richting Klundert. De automobilist verloor vermoedelijk door het natte wegdek de macht over het stuur van zijn auto, spinde rechts de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand. Medewerkers van de ambulance hebben de man ter plaatse behandeld aan een hersenschudding, waarna hij weer naar huis kon. Zijn auto is zwaar beschadigd afgevoerd door een bergingsbedrijf. De politie heeft het kentekenbewijs van het voertuig ingevorderd.

Bedrijfsinbraken

ETTEN-LEUR: Bij een bedrijfsinbraak aan de Hermelijnweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag meerdere computers en beeldschermen buitgemaakt. De dader(s) kwam binnen na het forceren van enkele ruiten. De technische recherche is ingeschakeld om een sporenonderzoek uit te voeren.

BREDA: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een bedrijf aan de Baronielaan. De dader tikte een ruitje in en kon op die manier een deur openen om binnen te komen. Uit drie kantoren is een computerscherm gestolen.

Politie houdt vier verdachten aan voor openlijke geweldpleging

ZUNDERT: De politie heeft maandag en dinsdag in totaal vier verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging die in de nacht van zaterdag 6 mei op zondag 7 mei jl. plaatsvond in en nabij een horecagelegenheid aan de Molenstraat in Zundert. Het gaat om twee inwoners van Wernhout van 18 en 19 jaar, een 18-jarige inwoner van Zundert en een 18-jarige inwoner van Rijsbergen.

Zondagmorgen 7 mei, rond 03:00 uur ontstonden er problemen in de horecagelegenheid toen een groep personen zich in de zaak misdroeg. Een 25-jarige medewerker die hen aansprak op hun gedrag werd door hen mishandeld, waarna de groep met behulp van het overige personeel buiten gezet kon worden. Korte tijd later werd de medewerker voor de zaak opnieuw mishandeld, waarbij ook een 20-jarige collega klappen opliep. De 25-jarige medewerker is zondag 7 mei opgenomen in het ziekenhuis met een zware hersenschudding en is geopereerd aan een gebroken neus. Naar aanleiding van de aangiftes die zondag 7 mei zijn gedaan is de politie een onderzoek gestart. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De 18-jarige inwoner van Rijsbergen is na verhoor heengezonden. De drie andere verdachten zijn in verzekering gesteld.

Veelpleger betrapt bij winkeldiefstal

BREDA: Aan de Veemarktstraat is dinsdagmiddag een 45-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man staat bij politie en justitie bekend als veelpleger. Rond 14:00 uur werd hij betrapt op winkeldiefstal toen hij zonder te betalen enkele t-shirts mee wilde nemen. De politie heeft de Bredanaar overgebracht naar het bureau, waar hij volgens de afspraak met het openbaar ministerie in verzekering is gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers