2e persbericht van 16 mei 2006

Eindhoven, 16-05-2006

Best: Politie ondersteunt gemeentelijke handhavingsactie

De politie-afdeling Best-Oirschot-Son en Breugel heeft dinsdagochtend ondersteuning gegeven aan een bestuurlijke handhavingsactie van de gemeente Best. Dat gebeurde op een woonwagencentrum aan de Terraweg, waar enkele illegale bouwwerken zijn afgebroken. De politie heeft daarbij ongeveer 45 mensen ingezet. Er hebben zich geen ongeregeldheden voorgedaan. Een man van 60 jaar uit Best werd rond 7.15 uur bij zijn woning aangehouden omdat hij wordt verdacht van het bedreigen van personeel van de gemeente Best. Dat zou hij onlangs hebben gedaan. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een 39-jarige man werd aangehouden omdat hij zich lastig gedroeg. Hij is dinsdagmiddag weer vrijgelaten.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van beroving

Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur is in de Kruisakker een 17-jarige jongen uit Eindhoven beroofd van zijn mobiele telefoon. De Eindhovenaar liep met zijn fiets aan de hand, toen twee jongens hem van achter aanvielen. Eén jongen gaf hem een dreun op zijn oor, terwijl de ander de GSM uit zijn hand trok. Het gaat om twee jongens rond de 18 jaar van ongeveer 1.80 m met een normaal postuur. Een jongen had een grijs joggingpak met een capuchon aan. De ander had een licht kleurig jasje aan en een zwarte pet op. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Eindhoven op telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt snelheidscontrole

Dinsdagochtend heeft de politie tussen 09.30 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Boschdijk. Er zijn 1482 voertuigen gecontroleerd, waarvan 97 bestuurders een bekeuring kregen. De maximaal toegestane snelheid op deze weg is 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.