Inbrekersbende opgerold

Eindhoven / Valkenswaard, 16-05-2006 o Een team van de Gezamenlijke Recherche heeft met de aanhouding van vijf verdachten een einde gemaakt aan een reeks inbraken in Eindhoven en omgeving.

De politie was eind 2005 gestart met een onderzoek naar een groep inbrekers die in wisselende samenstelling bijna dagelijks op het dievenpad ging. Op dinsdag 2 mei werden rond 0.45 uur op heterdaad drie Eindhovenaren van 19 , 20 en 21 jaar oud aangehouden op de Eindhovenseweg in Valkenswaard. (zie ook persbericht van vrijdag 5 mei nr. 1) Het rechercheteam dat zich bezig hield met de inbraken werd uitgebreid van vijf naar tien rechercheurs.

Op vrijdag 12 mei en vandaag op 16 mei werden door het rechercheteam nog eens twee verdachten uit Eindhoven aangehouden ( 18 en 19 jaar oud) De politie heeft bij zoekingen in de woningen van de verdachten een deel van de buit teruggevonden. De politie vond onder meer gsms, sieraden, vuurwapens en enkele kluizen met inhoud. Het rechercheteam verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten. Alle verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. Er zijn inmiddels verschillende woninginbraken opgelost in onder meer de Johan de Wittlaan en de Burgemeester Wittestraat in Eindhoven, de Ericalaan in Waalre en de Djept in Veldhoven.
Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat het aantal woninginbraken met name in de stad Eindhoven aanzienlijk is gedaald. Het gemiddelde aantal woninginbraken in Eindhoven in het eerste kwartaal van dit jaar was ongeveer tweehonderd. Na de aanhoudingen van deze verdachten is de inbraakmeter in mei blijven steken op 68.