Discountmakelaar WitteWoningWinkel biedt wél complete diensten

Witte woning winkel

PERSBERICHT

16 mei 2006

Discountmakelaar WitteWoningWinkel biedt wél volledige dienstverlening.

Discountmakelaar WitteWoningWinkel heeft vandaag kennis genomen van de uitspraak van de voorzieningenrechter in Alkmaar. De rechter noemt een commercial van Makelaarsland misleidend omdat Makelaarsland haar lage tarief vergelijkt met gemiddelde tarieven van andere makelaars. Daarbij vermeldt zij echter niet dat andere makelaars meer diensten aanbieden voor dat hogere tarief.

WitteWoningWinkel werkt al ruim 2 jaar ver onder het gemiddelde NVM-tarief. In tegenstelling tot de 'discountformule' van de NVM-makelaar Makelaarsland verleent WitteWoningWinkel wél de complete dienstverlening voor veel minder geld. Een compleet pakket met diensten is bij WitteWoningWinkel wél duizenden euro's voordeliger.
WitteWoningWinkel vindt het van groot belang dat een makelaar de buurt en stad van een te verkopen pand goed kent en lokaal ook een vestiging heeft. De betreffende 'discount' NVM-makelaar heeft geen vestiging in de lokale markt en kan dus voor, tijdens en na de verkoop van een woning de klant niet persoonlijk te woord staan. WitteWoningWinkel is van mening dat een lokale vestiging onmisbaar is voor het verlenen van een kwalitatief goede dienstverlening.

WitteWoningWinkel
WitteWoningWinkel is een retailorganisatie op het terrein van de makelaardij met 28 landelijk verspreide vestigingen. Klanten kunnen kiezen uit verschillende verkooppakketten, elk met een aantal opties. Dat kan al vanaf 50 euro per week, met de garantie dat men nooit meer kwijt is dan 0,5% van de vraagprijs van de woning. Bij het uitgebreide pakket kiest de klant ervoor om alles uit te besteden aan WitteWoningWinkel. De klant is bijvoorbeeld met het het 0,5%-pakket van WitteWoningWinkel 70% goedkoper uit dan bij traditionele makelaars. Die vragen gemiddeld 1,65% courtage exclusief btw. Op een gemiddelde woning van 220.000 euro scheelt dat ruim 3000 euro.


---

Noot voor de redactie (