Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom dinsdag 16 mei

BERGEN OP ZOOM, 16 mei 2006

Eén verdachte aangehouden bij ruiming hennepkwekerij

ROOSENDAAL: Op maandag 15 mei trad de politie binnen in een pand aan de Jan Vermeerlaan n.a.v. een melding van het energiebedrijf van een mogelijke hennepkwekerij. In de woning is een kwekerij met 140 planten aangetroffen. De apparatuur en de planten zijn ter vernietiging in beslag genomen. De kwekerij is geruimd en de 22-jarige bewoner van het pand is aangehouden en gehoord. Enige uren later is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Inbraak in buurthuis

HEERLE: Op dinsdag 16 mei is er ingebroken in een buurthuis aan de Populierstraat. De daders forceerden een raam en braken in het gebouw verschillende deuren open. Er is een onbekend geldbedrag weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak.

Snelheidscontrole

OUD GASTEL: Op dinsdag 16 mei hield het Verkeers Handhavingsteam tussen 08.30 uur en 14.45 uur een snelheidscontrole aan de Kuivezand. Van de 4053 passanten waren er 39 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u, terwijl hier een hoogst gemeten snelheid van 80 km/u geldt. Reden voor de controle is dat er op deze weg doorgaans erg hard gereden wordt. Ook is bekend dat op dit traject veel auto-ongevallen plaatsvinden. Met behulp van controles probeert de politie snelheid in de hand te houden, waardoor er minder kans is op ongevallen.

Politie houdt man aan voor mishandeling

ROOSENDAAL: Zaterdag j.l. is omstreeks 22.30 uur een 17-jarige jongen uit Roosendaal mishandeld aan de Antwerpseweg. Het slachtoffer liep met een groep bekenden op het voetpad aan de Nieuwe Vaart, toen hij ineens door één van de mannen uit de groep van achteren aangevallen werd en op de grond viel. Ook toen hij op de grond lag werd hij door deze persoon nog geslagen en geschopt. De man zou hem ook met een groot koksmes hebben bedreigd en rende samen met een andere man richting het Visdonktunneltje toen de politie aankwam. Na een korte achtervolging kon één persoon worden aangehouden. Na verhoor op het bureau bleek hij niets met de mishandeling te doen te hebben. Het slachtoffer liep flinke verwondingen op in zijn gezicht en op zijn hoofd.
De politie hield op dinsdagmiddag 16 mei een 18-jarige verdachte aan in zijn woonplaats Rotterdam. Bij veiligheidsfouillering trof de politie een mes aan in de kleding van de verdachte. De politie heeft de man ingesloten voor verhoor en onderzoekt de zaak verder.

Auteur: Inge Rijgersberg