Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/05)

OOSTERHOUT NB, 16 mei 2006

Bromfietser valt over flesje

DONGEN: Politie en ambulance werden op maandagmiddag 15 mei geroepen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Berlagestraat. Een 25-jarige Dongenaar raakte daarbij gewond. Hij vertelde dat hij met zijn bromfiets was uitgegleden over een leeg flesje frisdrank dat op de weg lag. Bij zijn val gleed hij tegen een lantaarnpaal aan. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar werd vastgesteld dat hij vermoedelijk een klaplong, gebroken ribben en een gebroken bovenbeen aan zijn val had overgehouden. De agenten ontfermden zich over de persoonlijke eigendommen van het slachtoffer. Bij technisch onderzoek van de brommer stelde de politie vast dat de brommer opgevoerd was en dat de remmen niet naar goed werkten.

Twee arrestaties bij ruzie

SPRANG-CAPELLE: Een zakelijk geschil eindigde op maandagavond 15 mei in een handgemeen tussen twee mannen. Dat gebeurde in de Schrevelstraat. Een 48-jarige inwoner van Limmen was naar Sprang-Capelle gekomen vanwege een vier jaar oude vordering op een 53-jarige inwoner van Sprang-Capelle. Toen men niet tot overeenstemming kwam deelde de schuldeiser een aantal klappen uit. De schuldenaar nam daarop een honkbalknuppel ter hand. Dit was voor de politie reden om beide mannen aan te houden. Het duo is in het politiebureau verhoord en tegen hen allebei is proces-verbaal opgemaakt.

Politie betrapt dronken automobilist

GILZE: In de nacht van maandag 15 mei op dinsdag 16 mei controleerde de politie op de Rijksweg de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.50 uur. De 59-jarige bestuurder (afkomstig uit Hoogstraten) had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 335 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 2 uren opgelegd. De verdachte is om 03.55 uur weer in vrijheid gesteld.

Twee woninginbraken in Madese Watertorenstraat

MADE: Een laptop is gestolen vanuit een woning in de Watertorenstraat. Dat gebeurde in de nacht van maandag 15 mei op dinsdag 16 mei tussen 00.00 en 05.00 uur. De inbreker kwam de woning binnen door een raam aan de voorzijde te forceren. Kennelijk was de dief ook van plan om de aanwezige LCD-televisie mee te nemen. Dat is echter niet gelukt. Bij een andere woning, even verderop in de straat, probeerde de inbreker diezelfde nacht ook binnen te komen. Dat is echter niet gelukt. De politie nam van allebei de zaken een aangifte op, verrichtte een buurtonderzoek in Watertorenstraat en liet de technische recherche sporen veilig stellen.

48 bekeuringen bij verkeerscontrole

WAALWIJK / SPRANG-CAPELLE; De politie hield op maandag 15 mei verkeerscontroles in
Waalwijk en Sprang-Capelle. Dat leidde tot 48 processen-verbaal.

Op de Akkerlaan controleerden de agenten circa 200 passanten. Daarvan 14 bekeurd voor het niet dragen autogordel.

In Waalwijk, op de Drunenseweg, droegen vier automobilisten de autogordel niet en gingen om die reden op de bon. Er was spraken van ongeveer 50 passanten. Zeven van hen reden te snel en kregen daarvoor een proces-verbaal Hoogst gemeten snelheid: 65 km/u.

Op de Heistraat en Wendelnesseweg-Oost in Sprang-Capelle passeerden ongeveer 130 passanten het controlepunt. 15 van hen zijn bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. De snelste automobilist reed 72 km/u. Daarnaast vielen er zeven boetes voor het niet dragen van de autogordel.

Het niet dragen van de autogordel kost de overtreder 75,- Sinds 1992 is het verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.

Speerpunten waarop de politie streng blijft controleren zijn: autogordels, valhelmen rood licht, alcohol en snelheid.

Auteur: Jeroen Steenmeijer