Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 16 mei 2006

Op dinsdag 16 mei 2006 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Jaarrekening 2005

Het college heeft onder andere kennis genomen van de goedkeurende accountants- en rechtmatigheidverklaring over de Jaarrekening 2005 en het rapport van de bevindingen van de accountant. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat beide positieve verklaringen door de accountants zijn afgegeven.

Persbericht volgt.

Ontwerpbegroting 2007 Gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam

Het college stelde het conceptraadsvoorstel en raadsbesluit inzake de ontwerpbegroting 2007 Gemeenschappelijke regeling stadsregio Rotterdam vast. De gemeentelijke bijdrage wordt niet verhoogd,

enkel geïndexeerd conform de vastgestelde systematiek.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Algemene Zaken en Veiligheid, agenda raad.]

Adviescommissie Verkeer en Vervoer

Het college besloot overeenkomstig het advies van de Adviescommissie Verkeer en Vervoer. Zo wordt onder andere overgegaan tot het aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats nabij appartementencomplex Louvre 108-186 en wordt het vrachtwagenparkeerterrein aan de Capelsebrug tijdens evenementen niet opengesteld voor personenautos.

Verslag WWB, IOAW/IOAZ en Bbz 2005

De gemeente dient verantwoording af te leggen over de uitvoering van de Wet Werk en Bijstand (WWB), Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW), Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) en Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het blijkt dat er zich in 2005 geen tekortkomingen hebben voorgedaan die aanleiding zijn tot het opleggen van boetes. Het college stelde de bestuurlijke mededelingen en het conceptraadsvoorstel en besluit vast.

Voortgangsrapportage ISV Programma Gemeenten (ISV2)

Het college heeft de voortgangsrapportage ISV Programma Gemeenten over 2005 vastgesteld.

Hierin wordt gerapporteerd over de inzet van de ontvangen financiële bijdrage op basis van de Verordening Verstedelijkingsafspraken en Stedelijke Vernieuwing 2005-2010 stadsregio Rotterdam.

[Procedurevoorstel: lijst mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling]

Kwaliteitsregels peuterspeelzalen

Het college heeft het raadsvoorstel en besluit vastgesteld inzake Verordening kwaliteitsregels Peuterspeelzalen. De verordening is in lijn met het VNG model/ De verordening heeft betrekking op onder andere veiligheid, gezondheid, oppervlakte speelruimte, aantal beroepskrachten, informatieplicht ouders en handhaven van gestelde regels. [Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening, agenda raad.]

Begrotingswijziging DCMR Milieudienst Rijnmond

Het college stelde het conceptraadsvoorstel en -besluit vast van de door het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke regeling van de DCMR Milieudienst Rijnmond ingebrachte ontwerp 2^e begrotingswijziging 2006 en de Ontwerpbegroting 2007.

Begroting 2007/meerjarenraming 2008-2010 Recreatieschap Hitlandbos

Het dagelijks bestuur van Recreatieschap Hitlandbos heeft de ontwerpbegroting /meerjarenraming 2008-2010 toegezonden aan de deelnemende gemeenten van de gemeenschappelijke regeling. Na behandeling in de het college wordt het gemeentelijk standpunt, onder voorbehoud van instemming van de raad, aan het bestuur van Hitland gestuurd. Ten aanzien van de meerjarenraming 2008-2010 maakt het college een voorbehoud in verband met de afwijkende begrotingssystematiek voor loon- en prijsmutaties.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte, agenda raad.]

Boeken en bescheiden Stichting Indicatieorgaan Capelle/Krimpen aan den IJssel (ICK)

Het college besloot de gemeente Capelle aan den IJssel per 1 januari 2005 aan te wijzen als bewaarder van de boeken en bescheiden van de ontbonden stichting ICK. De Stichting Meldpunt Capelle/Krimpen aan den IJssel wordt per dezelfde datum aangewezen als opvolgend bewaarder.

Asbestonderzoek gemeentelijke gebouwen/bouwwerken

Het college stelde de notitie Verwijderen asbest cluster 2 en 3vast. Bij 25 accommodaties wordt geadviseerd bij sloop of verbouwing het asbest te verwijderen. Bij 2 accommodaties wordt geadviseerd het asbest te verwijderen. Het betreft een schoolgebouw aan de Lijstersingel en een welzijnsgebouw aan de Capelseweg 120. Het college stemde ook in met het verwijderen van asbest uit het gymnastieklokaal aan de Aleoeten.

[Procedurevoorstel: agenda commissie Middelen en Buitenruimte, agenda raad.]

Rapportage projectsubsidie

Het college nam de rapportage voor kennisgeving aan.

Bezwaarschrift

Het college besloot het bezwaarschrift tegen de beschikking van de provincie Zuid Holland aangaande het project Kunstcarrousel van senioren vervolg 2006-2007 in te trekken. Dit omdat de provincie het door ons aangevraagde bedrag alsnog toekent.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.