Politie Gelderland-Zuid

Politie dringend op zoek naar getuigen overval bakkerij

Nijmegen, 16-05-2006 o Maandagmiddag omstreeks half 5 is een 39-jarige medewerkster van een bakkerij aan de St. Agnetenweg in Nijmegen overvallen.

De vrouw heeft verklaard dat ze achter in de winkel aan het schoonmaken was, toen ze de winkelbel hoorde. Ze liep rustig naar voren en zag toen een man staan. De man legde naar haar zeggen een tas op de toonbank en vroeg de vrouw daar geld in te doen. Omdat de man er nogal komisch uitzag, dacht de vrouw dat het om een grap ging. Toen hij echter een op een vuurwapen lijkend voorwerp uit zijn zak tevoorschijn haalde, schrok ze wel. De man herhaalde zijn verzoek, waarop de vrouw geld uit de kassalade pakte en het in de tas stopte.

De man ging daarna weg. De vrouw verklaarde aan de politie dat de man er op een scooter vandoor is gegaan. Toen de man op de scooter stapte, zag de vrouw dat het verzekeringsplaatje was afgeplakt.

De politie heeft na de melding meteen een buurtonderzoek gehouden, maar dat heeft nog geen bruikbare informatie opgeleverd. De Technische Recherche heeft een sporenonderzoek gehouden.

Signalement
Het gaat om een jonge blanke man van ongeveer 1.65 tot 1.70 meter, met een gedrongen postuur. Hij droeg een helm (geen integraalhelm) en een bril, met brede zijkanten. De man had ver uit elkaar staande ogen en een in verhouding vrij groot hoofd. Zijn scooter was groen met blauw. (07)