Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 16-05-2006

Man schiet met luchtbuks

Heusden De politie heeft maandagavond een luchtbuks in beslag genomen van een 20-jarige Bosschenaar. Hij had het wapen die dag gekocht en was het nu aan het uitproberen op een parkeerplaats bij de Vestingstraat in Heusden. Daar stond de Bosschenaar op een leeg frisdrankblikje te schieten. De politie heeft het wapen met de munitie in beslag genomen en tegen de Bosschenaar proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw besteelt en bedreigt plaatsgenote

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige vrouw in haar woning in Den Bosch aangehouden. Zij wordt verdacht van diefstal en bedreiging van een 25-jarige plaatsgenote. Ook zou de verdachte de mobiele telefoon gestolen hebben van het slachtoffer.

De politie heeft de vrouw ingesloten voor verhoor en onderzoekt de zaak verder.

Boete niet betaald

s-Hertogenbosch Tijdens een verkeerscontrole op de Sint Teunislaan heeft de politie een 33-jarige man uit Vlijmen gecontroleerd. Hij bleek nog een boete van 161,25 open te hebben staan. De man heeft deze per direct betaald.

Winkeldief aangehouden

Vught In een winkel op het Moleneindplein is maandagmiddag een 15-jarig meisje uit Vught aangehouden die twee flesjes parfum heeft weggenomen, zonder hiervoor te betalen. De totale waarde van de weggenomen goederen bedraagt ongeveer 85 euro. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af, waarop zij door het winkelpersoneel is aangesproken en aan de politie is overgedragen. Haar ouders zijn op de hoogte gesteld en zij wordt aangemeld bij Halt. Het meisje is in vrijheid gesteld.

Winkeldiefstal

Uden De politie heeft maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Elsendorp aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen had even daarvoor in een winkel aan de Marktstraat een paar schoenen van 22,95 weggenomen, maar werd betrapt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepdrogerij

Uden De politie heeft dinsdagmorgen een hennepdrogerij ontmanteld in een schuur op de Pastoor van Doornstraat. De politie heeft vervolgens een 27-jarige Udenaar aangehouden en ingesloten voor verhoor. Honderd stekjes en 10 zakken met hennepafval zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Moet nog zitten

Oss - De politie heeft maandagmiddag een 38-jarige Ossenaar aangehouden en ingesloten. De man moet nog een straf uitzitten van 14 dagen in verband met een eerdere overtreding van de Wegenverkeerswet. De Ossenaar meldde zich vrijwillig aan het politiebureau in Oss.

Dieven op heterdaad aangehouden

Heeswijk Dinther De politie heeft maandagavond twee mannen op heterdaad aangehouden in de Meerstraat in Heeswijk Dinther. De mannen, een 25-jarige man uit Eindhoven en een 32-jarige man uit Den Dungen, waren bezig gereedschap uit een gestolen bestelbus over te laden. Deze bestelbus was in de nacht van zondag op maandag gestolen in Vlijmen, waar de bus geparkeerd stond in de Konijnebergstraat. De politie heeft contact gehad met de eigenaar van de bus. Bij de fouillering van de 25-jarige verdachte bleek dat hij wit poeder bij zich had, mogelijk speed. Hij heeft hiervan afstand gedaan en het is vernietigd. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Dronken man aangehouden

Nistelrode In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie aan Kleinwijk in Nistelrode een 36-jarige man uit Polen aangehouden voor openbare dronkenschap. De man is hier zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij lag in de berm te slapen. Hij was moeilijk wakker te krijgen en had bloeddoorlopen ogen. Voor verder onderzoek en om zijn identiteit vast te stellen is de man ingesloten.

Man met wapen bij de Wolfskooi aangehouden

Oss De politie heeft maandagavond een 19-jarige Ossenaar aangehouden op de Wolfskooi. Even daarvoor hadden agenten de melding gekregen dat daar een man met een pistool stond te zwaaien. Ter plaatse bleek de Ossenaar in het bezit van een balletjespistool, dat nauwelijks van een echt wapen te onderscheiden was. De politie heeft de Ossenaar aangehouden en het wapen in beslag genomen.

Verkeersongeval met letsel

Oss Op de kruising Nieuwe Hescheweg met de Sint Wilpertslaan heeft maandagavond een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 26-jarige man uit Heesch gewond is geraakt.

Het slachtoffer reed met zijn bromfiets over de Wilpertslaan en zag op de kruising een auto over het hoofd die over de Nieuwe Hescheweg reed, komende uit de richting Heesch. De bromfietser botste tegen de auto en kwam ten val. De bromfietser is met vermoedelijk een hersenschudding naar het ziekenhuis overgebracht.

Dodelijk verkeersongeval

Oss Een 35-jarige man uit Nistelrode is maandag omstreeks 22.30 uur om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Megensebaan-Berghemseweg-Osseweg.

Het slachtoffer zat alleen in de auto en kwam uit de richting Berghem. Vermoedelijk wilde hij de kruising rechtdoor oversteken van de Osseweg naar de Berghemseweg. Op de Kruising met de Megenseweg werd hij door een 42-jarige automobilist uit Zeeland aangereden. Deze kwam uit de richting van het Veerpont in Megen en raakte de auto van het slachtoffer in de rechterflank. Het slachtoffer bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. De 42-jarige bestuurder en zijn 35-jarige inzittende uit Zeeland raakten bij deze aanrijding niet gewond.

Onder invloed

Cuijk - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Beersebaan een 51-jarige automobilist uit Cuijk aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 2 uur.


-----

Berlicum - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Oude Bossche Baan een 44-jarige Ossenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.


-----

Erp De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op het Hertog Janplein een 47-jarige automobilist uit Gemert aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Openbare dronkenschap

Nistelrode De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 36-jarige man uit Polen aangehouden op de Kleinwijk. De man was zo onder invloed van alcohol dat hij niet op zijn benen kon staan. De man kreeg een bekeuring van 50,00 maar weigerde deze te betalen. De politie heeft de man vervolgens aangehouden en ingesloten.