AutoRai

Hyundai officiële sponsor Sparta Rotterdam

(5/16/2006)
Het succesvolle Koreaanse automerk heeft zich namelijk nu ook als autosponsor aan de gerenommeerde Rotterdamse eredivisieclub Sparta Rotterdam verbonden. Gisteren werd het contract, dat Hyundai-importeur Greenib Car bv. en Hyundai-dealer Automobielbedrijf Noteboom uit Rotterdam met Sparta Rotterdam afsloot tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Spido-schip âJames Cookâ, officieel bekrachtigd. Hyundai levert vanaf komend voetbalseizoen autoâs aan de selectie, trainers en management van Sparta Rotterdam en is daarmee de officiële vervoerder van de Rotterdamse voetbalclub. Het sponsorcontract, dat gisteren door Henny van Dijk (CEO AutoBinck Holding) en Peter Bonthuis (algemeen directeur Sparta-Rotterdam) samen met Sparta-trainer Wiljan Vloet en Hans Kwaad, de Managing Director van Hyundai-importeur Greenib Car bv. werd ondertekend, is afgesloten voor de duur van drie jaar. De Hyundai-modellen worden afgeleverd door Hyundai-dealer Automobielbedrijf Noteboom Rotterdam, dat is gevestigd aan de Kamerlingh Onnesweg 32 in Barendrecht.

Volgens Sparta-trainer Wiljan Vloet zijn vooral de nieuwe Hyundai Santa Fe, de Hyundai Tucson en de Hyundai Coupé populair bij zijn spelers. De oefenmeester zelf zal zich in de nieuwe Hyundai Santa Fe 2.7 V6 StyleVersion 4WD met automatische transmissie gaan verplaatsen. Volgens Vloet een âmooie, grote, veilige en zeer comfortabele autoâ.

Hyundai, dat werd opgericht in 1967, is een van de snelst groeiende en meest succesvolle automerken van dit moment. In Nederland behoort Hyundai al jaren tot de tien bestverkopende automerken. Momenteel staat het merk op de achtste plaats in de verkoopranglijst.

Hyundai heeft een naam hoog te houden in de voetbalwereld. Sinds het jaar 2000 is Hyundai Official Partner van de FIFA en de UEFA. Het contract met de wereldvoetbalbond loopt tot 2014. Twee seizoenen geleden was Hyundai-importeur Greenib Car bv. hoofdsponsor van NAC uit Breda.

Sparta Rotterdam is een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. De Rotterdamse club, ook wel de âOude Dameâ genoemd, werd opgericht op 1 april 1888. De club werd zes maal Nederlands kampioen en won drie maal de KNVB-beker.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster