Ingezonden persbericht


Persbericht
17 mei 2006

Coalitie Charlois draagt Goverde voor als opvolger Schrijer

De Charloise coalitiepartijen PvdA en CDA dragen Ed Goverde (49) voor als opvolger van deelgemeentebestuurder Dominic Schrijer die op 18 mei wordt benoemd tot wethouder in Rotterdam. Goverde leidde de afgelopen drie jaar de fractie van de PvdA in de deelgemeente Charlois. Naar verwachting wordt Goverde op 29 mei tijdens de deelraadsvergadering benoemd.

Goverde heeft een ruime maatschappelijke ervaring. Hij werkte ruim twintig jaar in de volkshuisvesting in diverse functies. Hij kent niet alleen het werk op straat van buurtbemiddeling en wijkbeheer tot portiekgesprekken, ook vervulde hij de laatste jaren diverse managementfuncties. Goverde is verder al 25 jaar actief in de wereld van sport en recreatie. Hij was in de periode 1981 tot 2003 onder meer secretaris en voorzitter van Spartaan '20 en in de periode van 2002 tot 2004 directeur van de Stichting Rotterdam Sportsupport.

De coalitiepartijen hebben veel vertrouwen in Goverde omdat hij over goede leidinggevende kwaliteiten beschikt en veel kennis heeft van belangrijke onderdelen van de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, Buitenruimte en Wijkzaken. Ook beschikt hij over een groot netwerk in de volkshuisvesting en in de deelgemeente.