Gemeente Arnhem

Platform Werk bewaakt Actieplan (16-05-2006)
Vanuit de wens van de stad én de politiek om meer mensen aan het werk te helpen hebben gemeente, Centrum voor Werk en Inkomen, Kamer van Koophandel, Ondernemers Kontakt Arnhem en roc Rijn IJssel de handen ineengeslagen om het thema participatie en werk gezamenlijk uit te werken en uit te voeren. Dit gebeurt in de vorm van een actieplan met concrete acties die snel en gericht kunnen worden opgepakt. In juni 2005 heeft dit geleid tot de vaststelling van het Actieplan Werk door het college van B&W en de betrokken partners. Om toe te zien op de naleving van dit Actieplan is nu het Platform Werk van start gegaan.

Het Actieplan Werk richt zich op de ontwikkeling van een 'mix' van acties gericht op stimulerende, vernieuwende en creatieve manieren om mensen aan het werk te helpen en de werkgelegenheid te bevorderen. Het omvat 11 acties die zich richten op de themas aan het werk (gericht op stageplekken en leer-werktrajecten), verbeteren dienstverlening aan werkgevers, stimuleren (bij)scholing en versterking ondernemingsklimaat.

Taken Platform
Het Platform Werk met daarin bestuurders uit OKA, KvK, roc Rijn IJssel en CWI Oost neemt onder voorzitterschap van wethouder Rita Weeda van Economische en Sociale Zaken besluiten over de uitvoering van projecten, houdt de voortgang van het Actieplan in de gaten en voegt indien nodig acties toe. De inrichting van het Platform past binnen het nieuwe coalitieakkoord waarin het instellen van overleg van de gemeente Arnhem met onderwijs en bedrijfsleven één van de maatregelen is binnen het thema participatie en werk.

Servicepunt voor werkgevers per september
Het Platform is op 15 mei voor het eerst bijeengekomen en heeft onder andere tot de instelling van een werkgeversservicepunt (Werkpunt) besloten. Werkgevers worden veelvuldig door verschillende instanties benaderd met de vraag of er nog stageplaatsen of vacatures zijn. Om te voorkomen dat de werkgevers afzonderlijk door CWI, het gemeentelijk Matchingsteam en Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Rijn IJssel worden benaderd, richten de partijen samen een servicepunt voor werkgevers op, voor een betere dienstverlening bij het vinden van personeel. Het Werkpunt is direct na de zomer operationeel, bij de twee CWI-vestigingen aan de Rodenburgstraat en de Groningensingel.