Gemeente Den Haag

Bij het kruispunt Melis Stokelaan-Moerweg komen aparte rijstroken voor links-afslaand verkeer. Het is één van de maatregelen om de verkeersveiligheid op het kruispunt te verbeteren. Vooral het aantal kop-staart aanrijdingen moet erdoor verminderen. Daarbij zorgen de maatregelen er ook voor dat de trams op het kruispunt minder oponthoud ondervinden en fietsers veiliger over kunnen steken.

Wethouder Pieter van Woensel (verkeer): "Gezien de vele ongevallen staat het kruispunt bij de Melis Stokelaan en Moerweg hoog op de lijst van gevaarlijke kruispunten die de gemeente wil aanpakken. De herinrichting is daarom hard nodig en het is mooi meegenomen dat de trams er ook baat bij hebben."
Er komen aparte links-afstroken omdat er relatief veel ongevallen gebeuren tussen links-afslaand autoverkeer en rechtdoorgaand verkeer. Eveneens komen nieuwe verkeerslichten hoog boven de weg te hangen zodat de zichtbaarheid ervan verbetert. Daarnaast wordt de middenberm op de Melis Stokelaan tussen de Moerweg en de Minstreelstraat doorgetrokken. Verkeer op de parallelweg kan dan alleen nog maar rechts-afslaan om via de Anna Bijnslaan of Troelstrakade de weg te vervolgen. Niet alleen verbetert hierdoor de verkeersveiligheid, maar leidt het ook tot minder oponthoud voor de trams. Ook wordt de voetgangersoversteekplaats bij de trambaan voorzien van tramwaarschuwingslichten. De fietsers krijgen op de hoeken van het kruispunt meer ruimte om te wachten voor de verkeerslichten waardoor ze veiliger en makkelijker kunnen oversteken.
In het derde kwartaal van 2006 worden de werkzaamheden uitgevoerd. Tegelijkertijd vindt dan ook groot onderhoud aan het asfalt plaats.