Connex Transport Nederland


16 mei 2006

Veolia Transport Nederland vanaf december actief in Limburg

Vandaag heeft de provincie Limburg bekend gemaakt dat Veolia Transport Nederland zowel de aanbesteding Zuid-Limburg als de aanbesteding Noord-Limburg heeft gewonnen.

Dat betekent dat Veolia Transport Nederland met ingang van 10 december 2006 actief zal zijn in geheel Limburg. Het contract heeft een totale duur van 10 jaar. De omzet bedraagt ca. EUR 1,2 miljard.

Het betreft een multimodale aanbesteding: bus, trein en taxi. Voor Veolia Transport Nederland betekent dit de eerste exploitatie van treinen in Nederland. Te weten het traject Maastricht-Kerkrade en Roermond-Nijmegen.

Gedeputeerde Staten hebben voor Veolia Transport Nederland gekozen omdat de visies en ambities van het bedrijf op een groot aantal punten tegemoet komen aan de door de Provincie geformuleerde doelstellingen. Deze doelstellingen zijn vorig jaar vastgelegd in de nota `De Reiziger Centraal' en omvatten ondermeer: optimale afstemming tussen trein, bus en cvv, overgang van aanbodgericht naar meer vraaggericht OV en het bevorderen van maatschappelijke participatie.

Het huidige vervoer in een groot gedeelte van Limburg is nu in handen van Hermes. In Zuid-Limburg rijden de Veolia Transport bedrijven Limex en Stadsbus Maastricht. Het vervoer dat bij deze twee bedrijven is ondergebracht zal door het winnen van dit contract behouden blijven.

Met de ingang van de nieuwe contractduur zal het vervoer worden uitgevoerd onder de naam Veolia Transport Limburg.

Connex Transport NL Mastbosstraat 14, 4813 GT, Breda Postbus 3306, 4800 DH, Breda The Netherlands
Phone: +31 (0)76 5 28 10 00 Fax: +31 (0)76 5 28 12 04