Ingezonden persbericht


VIV Europe 2006 voor alle professionals uit de vleesindustrie Publicatiedatum: 05-04-2006

Processingsegment flink gegroeid
VIV Europe 2006 voor alle professionals uit de vleesindustrie

Geheel in lijn met het "Feed to Meat" beursconcept wordt er tijdens VIV Europe 2006 van 16 tot 18 mei in Jaarbeurs Utrecht een totaaloverzicht van de gehele vleesproductieketen gegeven. Ten opzichte van VIV Europe 2003 is het aantal exposanten uit de vleesverwerkende industrie flink gegroeid. Speciaal voor professionals uit de vleesverwerkende industrie zijn de grote fabrikanten van machines en uitrusting voor de slachtlijn en verdere verwerking van wit en rood vlees aanwezig en ook in de VIV Europe Conference 2006 is het onderwerp "meat processing" opgenomen. "VIV Europe 2006 is echt the place to be voor de hele vleesverwerkende industrie" aldus Sales Manager Rob Bornstein, verantwoordelijk voor dit segment.

Op VIV Europe krijgen professionals uit de vleesverwerkende industrie in één bezoek een totaal overzicht van de nieuwste trends, technologieën en toepassingen op het gebied van machines en uitrusting voor de industrie, die inspringen op de roep om meat safety en tracking and tracing. Voor de verwerking van rood vlees zijn onder andere NAWI, Dupps CO, Yara Industrial en Foss aanwezig. NAWI heeft VIV Europe 2006 uitgekozen als platform om het allereerste systeem voor de traceability voor de varkensindustrie te lanceren. Exposanten als Meyn Food Processing Technology, Stork Food Processing, Baader-Johnson, Formax INC. en Boldt Systems laten tijdens VIV Europe een overzicht zien van de nieuwste oplossingen en toepassingen in machines voor de verwerking van wit vlees. Zo zijn op de stand van Baader-Johnson maar liefst zes verschillende machines voor de slachtlijn van pluimveevlees te vinden. Deze machines samen omvatten een groot deel van de slachtlijn, van verdoven tot schoonsnijden.

Meat processing tijdens de VIV Europe Conference 2006 Actuele onderwerpen voor de vleesverwerkende industrie komen ook aan bod in de VIV Europe Conference 2006. Zo behandelt Nancy Morgan van de FAO tijdens de opening van de conference op 16 mei de "Global trends and issues in the meat sector". Het totale programma van de VIV Europe Conference 2006 is te vinden www.viv.net.

Praktisch
VIV Europe 2006 vindt plaats van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 mei 2006 in Jaarbeurs Utrecht. Bezoekers kunnen zich voorregistreren voor gratis bezoek via www.viv.net.


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht