Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Leidschendam, 9 mei 2006

Presentatie RND Jaarverslag 2005
Debat tussen Agnes Jongerius en directieleden in de detailhandel

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van het RND Jaarverslag 2005 op dinsdag 16 mei 2006.

2005 was voor de detailhandel wederom een `slecht ` jaar. Moeilijke economische omstandigheden, malaise in vele branches en een sterke focus op kosten zorgden voor veel concurrentie in de markt.
De RND heeft in 2005 stevig actie gevoerd: de actie tegen Interpay, het startschot van het waarschuwingsregister tegen fraude, de discussie over productschappen en de evaluatie van de Kamers van Koophandel en de Winkeltijdenwet. Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen voor de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) in 2005.

Het jaarverslag wordt aangeboden aan Agnes Jongerius, voorzitter van de Vakcentrale FNV. Zij geeft haar reactie op ons jaarverslag en ontvangt een prijs van de RND.

Vervolgens gaan de heren Ed Hamming, Henk van den Broek, Dick Boer, Frank De Moor en Ton Wortel met Agnes Jongerius debatteren over belangrijke onderwerpen: arbeidsmarkt, koopkracht en winkeltijden. Gaan we op iedere zondag winkelen? De discussies komen op gang aan de hand van straatinterviews, waarin consumenten reageren op een aantal stellingen.
Elsemieke Havenga van RTL Editie NL is deze middag discussieleider.

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 16 mei 2006, van 12.00 tot 14.30 uur in Hotel Schiphol A4 te Hoofddorp. Voorafgaand aan de bijeenkomst om 11.00 uur wordt een persconferentie gehouden, waar de pers uitgebreid gelegenheid krijgt om vragen te stellen en foto's te maken.

Persbericht, toespraak van de voorzitter en het RND Jaarverslag 2005 worden maandagochtend 15 mei onder embargo per e-mail naar uw redactie verzonden.

Wij rekenen graag op uw aanwezigheid en verzoeken u vriendelijk bijgaand antwoordformulier in te vullen en uiterlijk maandag 15 mei a.s. te retourneren aan de RND.

RAAD NEDERLANDSE DETAIILHANDEL
A. Achterberg, Public Relations

Presentatie RND Jaarverslag 2005

op dinsdag 16 mei 2006 vanaf 11.00 uur

in Hotel Schiphol A4 te Hoofddorp

RND
Anouk Achterberg
Fax: (070) 317 50 46
E-mail: achterberg@rndweb.nl


---- --