Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jules Deelder en Bart Chabot lanceren MuziekWeb en openen de unieke Herman Broodzaal bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Op dinsdag 16 mei om 12.00 uur wordt in de Foyer van de Centrale Bibliotheek, Prinsengracht 587 MuziekWeb gelanceerd.

De grootste muziekcollectie van Europa staat in de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR), maar is vanaf 16 mei ook te leen in Amsterdam via oba.nl!

De OBA heeft een grote collectie met en over muziek; veel cd's, muziekdvd's, maar ook bladmuziek en boeken over muziek. De CDR heeft meer dan 300.000 cd's, 300.000 lp's en duizenden muziekdvd's (MuziekWeb). Sinds kort heeft de CDR ook 5.000 klassieke en jazzstukken legaal digitaal te leen; die service heet DigiLeen.

Via oba.nl kunnen de leden van de OBA putten uit de collectie van de CDR en deze naar de eigen Amsterdamse bibliotheek laten versturen. Er is geen tussenkomst van de bibliothecaris meer nodig. Alle materialen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week opvraagbaar via oba.nl. Ook kunnen de leden van de OBA nu de 5.000 digitale albums lenen. De tracks kunnen gratis worden gedownload en kunnen een week worden afgespeeld via de eigen pc. Het is een proef van een jaar, mede mogelijk gemaakt door bibliotheek.nl en Buma/Stemra.

De collecties van OBA en CDR zijn samengevoegd en ontsloten via de aquabrowser van OBA. Wanneer u een muziekstuk zoekt, hoeft u niet meer in verschillende catalogi en systemen te zoeken; dat kan in één keer via de aquabrowser van OBA.

Aansluitend aan de lancering van MuziekWeb wordt de Herman Broodzaal officieel geopend.

De middag wordt gepresenteerd door Dhoya Snijders en Aren van Muijen, de presentatoren van 'Amsterdam wordt wakker!', het radioprogramma van Amsterdam FM dat LIVE uitzendt vanuit de Centrale Bibliotheek. Op het programma staat onder andere een welkomstwoord van Hans van Velzen (directeur van de OBA), een interview met Jules Deelder en Bart Chabot, Jules Deelder draait zijn favoriete jazznummers, een muzikale column door Metha Molenaar en een toelichting op de samenwerking OBA/CDR door Michiel Laan (directeur Centrale Discotheek Rotterdam),

/////////////////////////////////////einde persbericht ////////////////////////////////////////////

Noot voor de redactie,