TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-05-2006

Televisie
OPGELICHT
Uitzending dinsdag 16 mei
Nederland 2 - 20.55 uur

OPLICHTER MAAKT MUZIEKLIEFHEBBERS
TONNEN EURO'S AFHANDIG

Voor veel mensen is muziek een passie, het bespelen van een instrument, een hobby, waar ze hun gevoel in kwijt kunnen. Eric Scheurwater is een man die hier goed op in weet te spelen.

Al vele jaren is Scheurwater actief in de muziekbusiness. Deze man gebruikt meerdere smoezen om geld bij mensen los te praten, maar de meest gehoorde is toch wel 'ik heb bladmuziek uit een faillissementspartij. Kopen?' Weer een volgende keer zijn het dwarsfluiten uit een faillissement, die hij te koop aanbiedt. Ook neemt Scheurwater producten af om ze vervolgens nooit te betalen. Met zijn mooie, gladde praatjes weet Scheurwater mensen om zijn vinger te winden om ze zo enkele duizenden euro's uit de zak te kloppen...

De meeste recente zaak van Scheurwater was in het voorjaar van 2005 geweest bij een firma in Amersfoort. Scheurwater heeft in 5 weken tijd daar 6000 euro losgepraat. Toen het werd ontdekt, is hij ontslagen. Hij werd toen zo hysterisch dat ze Scheurwater naar het Riagg hebben gebracht. Helaas voor die firma, komen ze er te laat achter dat Scheurwater alleen maar leugens verkoopt. Ze kunnen naar hun centen fluiten.

In de studio is Frans van de Grijn aanwezig. Hij coördineert zaken van 70 mensen die door Eric Scheurwater zijn gedupeerd voor een totaalbedrag van 260.000 euro, maar het verleden kennende, kan het bedrag wel oplopen tot miljoenen euro's, beweert Frans van de Grijn. OPGELICHT duikt in het verleden van Eric Scheurwater. Hij antwoordt via een fax op onze vragen

Verder in OPGELICHT aandacht voor Madeleine Maas. Ze is een uiterst charmante dame, volgens gedupeerden weet ze je met prachtige verhalen in te palmen. Maar in werkelijkheid is Madeleine Maas failliet en alleen maar uit op je geld.

OPGELICHT wordt herhaald op woensdag 17 mei om 23.45 uur op Nederland 2.