Opsporing Verzocht

Maandag 15 mei 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 16 mei2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Poging verkrachting in Utrecht
Diefstal schilderijen in Amsterdam
Brandstichting in Beneden-Leeuwen
Mishandeling met dodelijke afloop in Delft
Dood José Gustavo Manzo Vera in Amsterdam
Verkrachting vrouw in Ulvenhout
Fraude met pinpassen in Amstelveen
Resultaten uitzending 9 mei en eventuele opgeloste zaken

Ulvenhout: Verkrachting vrouw

Gezocht zaken

Woensdag 8 februari 2006 fietst een 25-jarige vrouw door het centrum van Turnhout in België. Bij het station stapt ze af en wordt daar aangesproken door een man in een bestelbus, die doet of hij haar kent. Hij biedt aan haar naar haar werk te brengen. Ze stapt met haar fiets achterin de bus. De man brengt haar echter niet naar haar werk, maar zet koers naar het Nederlandse Ulvenhout. De vrouw raakt in paniek en na een rit van drie kwartier stopt de man in Ulvenhout op de Koekelberg. Daar stapt de man achterin de bus en wordt de vrouw verkracht. Daarna weet de vrouw te ontkomen.

Amsterdam: Diefstal schilderijen
Tijdens een uitgebreid onderzoek is de politie op vijf schilderijen gestuit die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De schilderijen zijn in twee woningen van mogelijke inbrekers aangetroffen.

Amstelveen: Fraude
Woensdag 1 februari 2006 is een bejaarde dame in haar woning in Amstelveen opgelicht door een vrouw. Hierbij zijn door de vrouw twee pinpassen ontvreemd, met vermoedelijk bijbehorende pincodes. Vervolgens is er door in ieder geval één man een groot geldbedrag van de rekening gehaald. In totaal is er met de gestolen pinpassen 45 maal geld gepind bij twee banken in Amstelveen. Utrecht: Poging verkrachting Delft: Mishandeling met dodelijke afloop Een 30-jarige vrouw opent in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 januari 2006 de deur van haar appartementencomplex aan de Catharijnekade in Utrecht. Plotseling wordt ze van achteren aangevallen en belaagd door een agressieve man die haar wil verkrachten. Als de vrouw probeert om te kijken om te zien wie het is, slaat de man haar keihard in het gezicht. Doordat het slachtoffer zich blijft verzetten, lukt het haar bij één van de appartementen aan te bellen. Dan kiest de dader het hazenpad.

Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) 2006 is de 38-jarige Frank van Oosten mishandeld in de binnenstad van Delft. De volgende dag is hij aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft nog geen idee wat er gebeurd is en heeft een aantal vragen hierover.

Beneden-Leeuwen: Brandstichting
Amsterdam: Dood José Gustavo Manzo Vera
In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 december 2005 werden op een oprit bij een huis aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen twee auto's in brand gestoken. Een echtpaar, de eigenaren van de auto's, sliep in het huis pal naast de brandende auto's. Gelukkig werden zij op tijd wakker gemaakt door hun alarm slaande honden.

De 35-jarige José Gustavo Manzo Vera ging als vrouw door het leven. Iedereen kende haar daarom als Silvana. Ze was werkzaam in de prostitutie. Dinsdag 18 oktober 2005 werd het lichaam van Silvana gevonden in de Sloterplas. Ze was verdronken. Later bleek dat vermoedelijk haar agenda, portemonnee en paspoort verdwenen waren. De politie tast nog in het duister en sluit niet uit dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen.