Gemeente Sneek


Raad op straat tijdens jaarmarkt

De raad gaat weer op straat, het experiment van vorig jaar met huiskamers op de Marktstraat wordt wegens het behaalde succes geprolongeerd. Alle gemeenteraadsleden van Sneek zijn dinsdag 16 mei, tussen 10.00 uur en 16.00 uur tijdens de jaarmarkt voor de deur van het gemeentehuis in acht speciaal gebouwde huiskamers te vinden, zodat burgers van Sneek hun problemen kunnen melden en met hen in discussie kunnen gaan over alles wat met hen en de gemeente Sneek te maken heeft.

De raadsleden hebben in hun 'huiskamer' een telefoon zodat ze met ambtenaren in het gemeentehuis kunnen overleggen als ze een probleem tegenkomen waar ze niet à la minuut uit komen. De speciaal door de Kringloopwinkel ingerichte huiskamers zijn van 10.00 tot 16.00 bezet door de raadsleden. De zeven politieke partijen krijgen elk een huiskamer en ook de burgemeester is aanwezig.

Deze dag is puur bedoeld voor een makkelijk contact met de burgers, om burgers te informeren. Zo raken bovendien de elf nieuwe gezichten in de gemeenteraad, naast de oude vertrouwde gezichten, beter bekend bij de Snekers.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 15-5-2006