Pharming Group N.V

Pharming Participeert In Nederlands Consortium

Leiden, 16 mei 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV ("Pharming" of "de onderneming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag haar participatie in een Nederlands consortium op het gebied van biomedische materialen bekend. Het BioMedical Materials consortium (BMM) heeft als doel om Nederland een toppositie te bezorgen op het gebied van biomedische materialen en zal de ontwikkeling van nieuwe producten voor diverse medische toepassingen faciliteren.

Via publiekprivate samenwerkingen zal BMM de bestaande sterke Nederlandse industriële en academische basiskennis op het gebied van biomedische materialen optimaal benutten. Andere deelnemers aan het consortium zijn Koninklijke DSM NV, Fortimedix, Fuji-Life Sciences, Innocore, Medtronic, Organon, Philips Research, Pharmacell, Polyganics, De Nierstichting, Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Technische Universiteit Eindhoven, TNO, Universiteit Maastricht, Universiteit Twente en Universiteit Utrecht.

BMM heeft een voorlopig budget van ¤ 120 miljoen voor vijf jaar en zal een plan aan de Nederlandse overheid aanbieden voor het verkrijgen van subsidie voor het consortium. BMM is van plan in het derde kwartaal van 2006 te starten met haar onderzoeksactiviteiten. Daarnaast zal het consortium gebruik maken van potentiële synergie met andere publiekprivate initiatieven in de gezondheidszorg, zoals TI Pharma en CTMM. Meer informatie over BMM is beschikbaar op www.biomedicalmaterialsprogram.nl.

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor niet of moeilijk behandelbare ziekten. Pharming heeft producten in ontwikkeling voor potentiële behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - recombinant humaan C1 remmer voor erfelijk angio-oedeem (Fase III) en recombinant humaan lactoferrine voor voedingstoepassing. Pharming's geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

(C) 2006 Pharming Group N.V.