Granaatappel slaat wereldwijd in als bom

Pomegreat

Persbericht

Granaatappel slaat wereldwijd in als bom
Pomegreat nu ook in Nederland verkrijgbaar

Delfgauw, 16 mei 2006 - Na groot succes in Engeland is Pomegreat, het gezonde en frisse granaatappelsap, nu ook in Nederland te verkrijgen. Op de Britse eilanden zijn de verkopen het afgelopen jaar gestegen van 10.000 tot 500.000 liter per week. Pomegreat heeft daar inmiddels de status van A-merk verworven. Het vruchtensap bevat een groot aantal anti-oxidanten en diverse vitaminen, waardoor het naast een frisse, niet al te zoete dorstlesser vooral een gezond drankje is. De grootste cholesterol stichting van Engeland, Heart U.K, heeft zich dan ook verbonden aan Pomegreat.

Hit in Engeland en Amerika
Vrijwel direct na de introductie van het granaatappelsap op de Engelse markt was Pomegreat al een groot succes. Daar waar granaatappelsap alleen in gezondheidswinkels verkrijgbaar was, met de komst van Pomegreat is het nu een moderne en zeer gewilde drank voor diverse gelegenheden. De vraag naar het nieuwe sap is dan ook gigantisch. Zo wordt in Engeland, maar ook in Amerika, het granaatappelsap op alle mogelijke momenten van de dag gebruikt; bij het ontbijt, de lunch, tussendoor en zelfs tijdens het uitgaan. Pomegreat wordt dan ook door verschillende internationale lifestyle- en gezondheidsbladen getipt als opvolger van de populairste gezondheidsdrank cranberrysap. Hiermee wordt Pomegreat het modernste, en gezondste sap dat op de markt verkrijgbaar is. Door dit grote succes is besloten om het drankje ook op de Nederlandse markt te introduceren.

Gezondheid en uiterlijk
'Door het succesverhaal van granaatappelsap in Engeland en de Verenigde Staten zijn wij er van overtuigd dat Pomegreat ook in Nederland aan zal slaan', zegt Erwin Eskes, van D&L, de organisatie die Pomegreat naar Nederland haalt. 'Net als in die twee landen is ook in Nederland het gezondheidsbewustzijn aan het toenemen. Iets wat doorwerkt in het eet- en drinkpatroon. Pomegreat sluit hier naadloos op aan. Lekker voor in de zomermaanden, maar vooral ook goed voor het lichaam.' Eén glas Pomegreat per dag heeft meerdere positieve gevolgen voor de gezondheid. In de eerste plaats is het grote aantal anti-oxidanten goed voor hart en bloedvaten. Onderzoeken in Israël en Amerika hebben aangetoond dat het hoge niveau aan anti-oxidanten de kans op diverse hartziekten en het dichtslippen van bloedvaten sterk verminderd. Daarnaast is Pomegreat goed voor het verlagen van een te hoog cholesterolgehalte. Uit de samenwerking met Heart UK zijn honderden getuigenverklaringen gekomen over hoe patiënten het cholesterolgehalte in hun bloed wisten te verlagen, puur door regelmatig gebruik van Pomegreat. Naast de de anti-oxidanten, bevat Pomegreat vitaminen A, C en E . Vitamine C komt ten goede van de weerstand en vitamine A en E zijn vooral goed voor de huid. Zo worden rimpels voorkomen en worden bestaande rimpels verminderd. 'Wij zien de granaatappel dan ook als dé supervrucht van de 21-ste eeuw', verklaart Eskes.

Vanaf vandaag is Pomegreat verkrijgbaar in 1 liter verpakkingen bij de supermarkten van Super de Boer, Edah, Konmar en Lekker en Laag, maar ook bij gezondheidswinkel De Tuinen voor 1,99 euro. Daarnaast verkoopt broodjesketen Subway de drank in handige PET-flesjes voor 1,39 euro.

Pomegreat
Het granaatappelsap Pomegreat is een verfrissende, niet al te zoete vruchtendrank. Er zijn geen suikers of conserveermiddelen aan toegevoegd. Dit in combinatie met het hoge aantal anti-oxidanten en andere gezonde eigenschappen van de granaatappel zorgt ervoor dat het drinken van Pomegreat een positief effect heeft op de gezondheid. De granaatappel komt oorspronkelijk uit het oude Perzië, waar het sap al eeuwen lang gedronken wordt. Engelsman Adam Pitchard haalde de drank naar Europa en zorgde voor een grote opleving van de verkopen in Engeland. Inmiddels is Pomegreat ook in Nederland verkrijgbaar bij Konmar, Super de Boer, Edah, Lekker & Laag en de Tuinen. Daarnaast verkoopt broodjesketen Subway het sap.