Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 16 mei 2006

persbericht

Inschrijving woningen aan de Marsen

in Zuidwolde van start

Op korte termijn zal op de locatie de Marsen in Zuidwolde gestart worden met de realisatie van 6 woningen bedoeld voor starters. Deze woningen worden gebouwd in twee rijtjes van 3.

Belangstellenden voor een woning kunnen vanaf heden de informatiebrochure afhalen bij het gemeentehuis in Zuidwolde. In de brochure wordt uitgelegd hoe de koop van de grond en de woning zijn geregeld. Door middel van het invullen van het in de brochure opgenomen inschrijfformulier kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de loting.

Alle inschrijvers die aan het in de gemeente De Wolden geldende gronduitgiftebeleid voldoen en als starter worden aangemerkt mogen deelnemen aan de loting. Inschrijving staat open tot 2 juni a.s.,17.00 uur. Inschrijfformulieren die later binnen komen worden niet in behandeling genomen.

Gronduitgiftebeleid

Het gronduitgiftebeleid voor kavels in Zuidwolde houdt in dat bouwgrond wordt uitgegeven aan inwoners en economisch gebondenen van de gehele gemeente De Wolden. Om tot één van de hierboven aangegeven categorieën te worden aangemerkt dient voldaan te worden aan de volgende nadere criteria: . inwoner: personen, die gedurende 5 jaar onafgebroken in de gemeente woonachtig zijn; . economisch gebondenen: personen die in een vast dienstverband voor tenminste 18 uren per week werkzaam zijn in de gemeente.

Starter

Onder het begrip starter wordt diegene gerekend die zich voor de eerste keer op de koopwoningmarkt meldt en niet eerder een eigen woning in eigendom heeft gehad (dus afkomstig is vanuit een thuissituatie of een huurwoning).

///////////////////////////////