Ingezonden persbericht


Persbericht

Gemeente Moerdijk richt netwerk in naar gebruikersgroep

~ netwerk op maat zorgt voor betere dienstverlening nu en in de toekomst ~

Eindhoven, 16 mei 2006 - ICT-dienstverlener AAC Cosmos heeft een netwerk op maat geïmplementeerd bij gemeente Moerdijk. Hierbij zijn vijf verschillende gebruikersgroepen binnen het gemeentelijk netwerk geïdentificeerd die verschillende vormen van autorisatie voor toegang tot gegevens van de gemeente hebben.

Door het toenemende gebruik van internet binnen de organisatie en door het downloaden van grote bestanden, volstond de oude verbinding van 128 kbps niet langer. De nieuwe 10 Mbps glasvezelverbinding biedt de 260 werkplekken veilig en snel toegang tot internet. Bovendien krijgt de gemeente nu meer inzicht in en controle over de hoeveelheid data die haar medewerkers genereren. De gemeente behoudt daarnaast haar bestaande verbinding met GEMNET, een beveiligde internetoplossing voor overheden. Dit netwerk wordt nu alleen nog gebruikt voor basisdiensten zoals administratie, bancaire zaken en e-mail.

Bij de implementatie van het nieuwe netwerk werd onderscheid gemaakt tussen bevoegdheden voor raadsleden, thuiswerkers, ambulante medewerkers, kantoormedewerkers en de IT-afdeling. Raadsleden kunnen binnen het gemeentehuis gebruik maken van de draadloze internetverbinding en webmail. Het gemeentenetwerk blijft voor hen echter afgeschermd. Ook via hun thuisverbinding kunnen ze draadloos in webmail. Ambtenaren hebben ook toegang tot de (web)mailomgeving. De groep ambtenaren is verdeeld in thuiswerkers en ambulante medewerkers. Deze groep heeft autorisatie gekregen voor specifieke gemeentelijke applicaties. De ambulante medewerkers beschikken daarnaast dankzij een mobiel apparaat over precies dezelfde functionaliteit als op kantoor. IT-medewerkers hebben toegang tot alle applicaties binnen de gemeente. In de toekomst zal gemeente Moerdijk met dit netwerk ook haar burgers digitaal van dienst kunnen zijn.

"Wij merkten dat onze medewerkers behoefte hadden aan toegang op maat. Wij hebben daarom gekozen om functionaliteit per gebruikersgroep aan te bieden die flexibel aan te passen is op het moment dat de behoefte verandert. Omdat AAC Cosmos dit kon bewerkstelligen kozen wij voor hen", vertelt Arno van Waesberghe, coördinator ICT bij gemeente Moerdijk. "Nu hebben we een oplossing op maat die ook in de toekomst zal bijdragen aan de kwaliteit van dienstverlening van onze medewerkers aan de burgers van Moerdijk."

"Steeds vaker zien we dat gemeenten bij ons komen met de vraag hoe zij hun netwerk het beste kunnen inrichten met het oog op de toekomst", aldus Marcel Lemmen, senior account manager overheid bij AAC Cosmos. "Gemeente Moerdijk is hier een goed voorbeeld van. Door nu te kiezen voor een flexibele omgeving, legt ze de basis om in de nabije toekomst te kunnen voldoen aan de eisen rondom digitale dienstverlening aan medewerkers en burgers."

(420 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over AAC Cosmos
AAC Cosmos is een ICT-partner met specifieke kennis op het gebied van ontwerpen, implementeren, toepassen en beheren van ICT-oplossingen. Het bedrijf heeft 380 medewerkers en 7 vestigingen in het hele land. AAC Cosmos richt zich met zijn dienstverlening voornamelijk op middelgrote organisaties in het bedrijfsleven, maar heeft ook grote organisaties binnen de zorgsector, lokale overheid en centrale overheid in zijn klantenkring. AAC Cosmos denkt als ICT-partner met zijn klanten mee over hoe zij ICT pro-actief en op een strategische manier kunnen inzetten, en heeft daarnaast ook specifieke kennis op het gebied van ICT-oplossingen voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen. In vrijwel iedere samenwerking met leveranciers beschikt het bedrijf over de hoogste (service-) accreditaties. Zo is het bedrijf onder andere Citrix Benelux Partner of the year 2005, Novell Platinum Solution Partner, Cisco Premier Partner, HP Preferred Partner 2006, Microsoft Gold Certified Partner for Security Solutions, Microsoft Gold Certified Partner for Learning Solutions, Exact Support Partner van het Jaar 2004 en Exact Partner van het Jaar 2005. Daarnaast is AAC Cosmos winnaar van de CRN Award Best Value Added Reseller of the Year 2005. Meer over AAC Cosmos kunt u vinden op: http://www.aaccosmos.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Ilona de Bok van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
Email: ilonadb@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com